Harold Dengerink vertrekt na vier seizoenen als trainer bij SC Westervoort

Dinsdagavond heeft Harold Dengerink de spelersgroep van SC Westervoort geïnformeerd dat hij aan zijn vierde en laatste seizoen als trainer van de zondag vierdeklasser bezig is.

De gedreven oefenmeester begon in 2016 als trainer in Westervoort en eindigde in zijn debuutseizoen op de achtste positie. Na een moeizaam tweede seizoen verraste Dengerink met zijn Westervoort vorig jaar vriend en vijand en werd de nacompetitie pas op de laatste speeldag gemist. Na een ongelukkige competitiestart is Westervoort inmiddels met goed voetbal aan een sterke serie bezig en lijkt een top vijf klassering haalbaar. De 40-jarige Dengerink was in het verleden als trainer onder meer werkzaam bij CSV Apeldoorn,  Victoria Boys, DTS Ede en ASV Alexandria.

Oud-prof Dengerink over zijn vertrek: ,,SC Westervoort is een prachtige club en ik heb het hier al bijna vier jaar uitstekend naar mijn zin. Toch denk ik dat wij beter na vier goede jaren kunnen stoppen dan dat we een seizoen te lang doorgaan. Ik denk dat het voor de club ook goed is dat er snel duidelijkheid is, zodat Westervoort genoeg tijd heeft om een geschikte opvolger te vinden. Bovendien ben ik behoorlijk ambitieus: ik heb mijn TC2-diploma  niet voor niets gehaald en volg nog steeds veel cursussen. Ik hoop volgend jaar dan ook op een hoger niveau trainer te zijn, dat kan zowel op zaterdag of op zondag zijn en zeker ook als assistent-trainer bij een club op hoofdklasseniveau. Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen om het seizoen met Westervoort zo goed mogelijk af te maken, hopelijk sluiten wij vier mooie jaren af met een prijs!”

 

©Door onze redactie