Zwolse Boys uit de beker geknikkerd door OWIOS

OWIOS heeft zaterdagmiddag in Zwolle de bekerwedstrijd tegen Zwolse Boys met duidelijke cijfers gewonnen. In een goed gespeelde wedstrijd met legio kansen benutten de Oldebroekers er zes: 0-6. 

Omdat Hendri Nagelhout volgende week geschorst is, speelde trainer Westerhuis met  Bennie Veldhoen in de achterste lijn en met de herstelde Erik van Haagen op het middenveld. Al snel bleek dat OWIOS deze middag weinig te duchten had van de Boys. Elke aanval leverde wel een doelrijpe kans op, maar het duurde nog tot de 14e min tot het tot scoren kwam. Niek Bultman werd op rechts weg gestuurd en met een leep balletje verschalkte hij de doelman: 0-1.  Mike Bastiaan mistte nog van dichtbij, maar in de 29e min was het weer raak. Corné Hamelink schoot een vrije trap hard achter de kansloze doelman: 0-2. In de 35e min was de snelle Cornel Balk de Zwolse achterhoede te snel af, leek te scoren, maar werd onderuit gehaald door de doelman.

De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Bennie Veldhoen: 0-3. Met Mensink voor Boon ging OWIOS op jacht naar meer. Balk scoorde op snelheid in de 51e min de 0-4.  Hoogland mocht na zijn blessure nog minuten maken en verving de moe gestreden van Haagen in de 61e min en scoorde Mike Bastiaan in de 70e min eindelijk zijn doelpunt: 0-5.

Het slotakkoord was van Cornel Balk die in de 81e min uit de draai prachtig scoorde: 0-6.  OWIOS heeft duidelijk zelfvertrouwen getankt deze middag en kan met vertrouwen volgende week afreizen naar Oldenzaal waar het 15.00 uur aftrapt tegen Quick’20.