Voorbeschouwing beker l Trekvogels ontvangt morgen koploper van 1e klasse

Dit weekend staat de eerste knock-out bekerronde op het programma, vele ploegen spelen al eerder deze week om een vrij weekeinde te verkrijgen. Trekvogels moet noodgedwongen schuiven ivm de zeven heuvelenloop as Zondag. Trekvogels speelt in de 3e klasse, en bezet op dit moment de 3e plaats, het heeft na 8 wedstrijden exact de zelfde cijfers als Alverna in de 1e klasse 8 wed-5 gew-1 gel-2 verl-16 pnt. Scoren doet Trekvogels tov Alverna iets meer, twintig keer werd er gescoord, het leeuwendeel daarvan kwamen op naam van Sander Geerts (6x) en Sebastiaan Groffen (5x). In de voorbereiding op dit seizoen oefenden de beide ploegen tegen elkaar, op 3 Sept werd het in Nijmegen 3-8 voor Alverna. De bekerpoule werd overleefd door overwinningen op Jonge Kracht(2-1) en DSZ(3-2), en een gelijkspel tegen Driel(4-4).

Historisch gezien hebben Trekvogels en Alverna geen bekerverleden met elkaar, in competitieverband troffen ze elkaar in zes seizoenen verdeeld van 00/01 in de 5e klasse tot 09/10 in de 3e klasse. In dat laatste seizoen promoveerde Alverna naar de 2e klasse, en won twee keer van Trekvogels, eerst uit met 2-4 door o.a. doelpunten van huidige trainers Engin Dag en Zoran Borojevic. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen door o.a. een doelpunt van Danny Meijer. De grootste overwinning voor Alverna was 29-4-2007, toen Danny Meijer ook scoorde in de met 6-0 gewonnen wedstrijd, de grootste nederlaag volgde meteen in het volgende seizoen, Trekvogels versloeg in Alverna’s kampioensjaar Alverna op 28-10-2007 met 4-0 op de Kwakkenberg. De totale balans na 12 wedstrijden slaat uit in het voordeel van Alverna 12 wed- 8 gew -2 gel -2 verl – 26 pnt- doelsaldo 28-17.

Maar ook in het voetbal geldt “resultaten uit het verleden ……….” dus Alverna zal gewoon scherp en gefocust aan de aftrap moeten staan. Want het zou natuurlijk zonde zijn om na zo’n mooie Zondag nu een nederlaag te lijden. En al heeft het als kleine club misschien niet zoveel waarde om de ‘grote’ KNVB beker te bereiken, wij hebben als Alverna in het verleden toch menige verrassingen veroorzaakt in de ‘beker’. Denk daarbij aan heroische wedstrijden tegen HHC Hardenberg, die in 05/06 en 06/07 Alverna als toenmalig 4e klasser pas in de blessuretijd op de knien kreeg. Dramatisch verlies als 2e klasser na strafschoppen tegen Hoofdklasser NEC in 10/11, winst op topklasser de Treffers in 13/14 en daarna de knotsgekke wedstrijd in Enschede tegen Fc Suryoye na 4-0 achterstand terugkomen naar 4-4 en dan met strafschoppen verliezen. Het verst in het geheugen ligt natuurlijk twee jaar geleden met mooie overwinningen op Juliana’30, DUNO en WHC, om dan in die gedenkwaardige halve finale ter verliezen van MASV.
Nee, de ‘beker’ kan wel degelijk waarde hebben voor clubs als Alverna, en daarom zullen de mannen er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken. Zonder aan onderschatting te doen zullen er na verwachting enkele spelers hun opwachting maken die in de competitie wat minder aan bod komen. Voor hen de mooie taak de technische staf te laten zien dat ze er klaar voor zijn.

De wedstrijd begint om 19:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B Kaya.