PB l Sportinnovatie avond bij SV Grol en JVC Cuijk

In november organiseert Usportfor, in samenwerking met de voetbalclubs SV Grol en JVC Cuijk sportinnovatie avonden bij de clubs. De innovatie binnen de sport gaat ontzettend snel. Wat eerst voornamelijk beschikbaar was voor de topsport wordt meer en meer beschikbaar voor de amateursport. Usportfor geeft in samenwerking met de lokale club een demonstratie hoe de club de automatische camera inzet.

Sportbeleid Rijksoverheid

Onderzoek en vernieuwing in de sport is een belangrijk onderdeel binnen het nieuwe beleid van de Rijksoverheid. De overheid omschrijft drie doelen, verbeteren van prestaties en vernieuwingen bevorderen, sportdeelname bevorderen en vitaliteit en gezondheid bevorderen. Usportfor brengt de sport in beeld van topsport tot breedtesport. Daarnaast analyseren clubs de gespeelde wedstrijden met het doel de prestaties te verbeteren. Clubs krijgen altijd de keuze of ze de wedstrijden openbaar willen maken of dat ze het alleen intern gebruiken voor video analyse.

Video analyse voor trainers

Voetbal Preview from Usportfor on Vimeo.

Met de beelden gemaakt kunnen trainers van profs tot amateurs de beelden terugkijken en wedstrijden analyseren. Hiermee worden de prestaties van het team en individuen geanalyseerd waardoor er gerichter getraind kan worden. Met de automatische camera is er geen vrijwilliger meer nodig om wedstrijden op te nemen. Hierdoor kunnen trainers van de hele sportclub wedstrijden terugkijken en analyseren.

Lokale sponsoring

Uit een onderzoek van Stichting Waarborgfonds Sport blijkt dat een op de vijf clubs, dat op een hoog amateurniveau uitkomt, betalingsproblemen heeft. Usportfor speelt hierop in door de clubs een sponsormogelijkheid te bieden. De wedstrijden kunnen live gestreamd worden vanaf de clubwebsite, de Usportfor app en op grote schermen in het clubhuis. De sponsoren worden op alle manieren van het delen van de content in beeld gebracht. Beeld is voor de club een nieuw middel om aan lokale bedrijven voor te leggen.

Sportinnovatie avonden

De sportinnovatie avonden vinden plaats in Cuijk bij JVC Cuijk op 20 november en in Groenlo bij SV Grol op 27 november.

Adresgegevens:

JVC Cuijk, Sportlaan 7, 5431 AP Cuijk

SV Grol, Oude Winterswijkseweg 37, 7141 DE Groenlo

Wil je ook aanwezig zijn bij een van deze avonden? Aanmelden kan via de website van Usportfor (www.usportfor.com/contact/) of via info@usportfor.com.

Usportfor

Usportfor is een SportTech bedrijf dat een automatische camera heeft ontwikkeld die automatisch wedstrijden en trainingen opneemt voor video analyse en live streaming. Iedere sportclub heeft de beschikking over een eigen club dashboard waarmee de club alles in eigen hand heeft zoals het inplannen van opnames, wedstrijden terugkijken of downloaden en het annoteren van wedstrijden.

Meer informatie over Usportfor is te vinden op: www.usportfor.com