Zakelijke overwinning DTS Ede in Nunspeet (VIDEO)

Vanmiddag heeft DTS Ede de volle buit meegenomen vanuit Nunspeet zonder echt te imponeren. Zonder al te veel in de problemen te komen wist het met 1-2 te zege vieren. De Edese goals kwamen op naam van Jasper Verstraten en Remco Speelziek.

Verslag: René Willemsen

Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij Nunspeet. De vorige editie werd afgelopen seizoen probleemloos met 0-4 winnend afgesloten. De keren daarvoor werd echter verloren. Nunspeet heeft het dit jaar lastig en is met vijf punten in de onderste regionen terug te vinden. DTS Ede heeft de drie punten echter nodig om zich te handhaven in de subtop.
DTS Ede, wat de laatste weken toch niet de echte grootse vorm te pakken heeft, wist in de beginfase Nunspeet enige malen te verrassen. Zowel Remco Speelziek als Jeffrey Arends konden enige malen makkelijk worden gelanceerd. De eindpass was in beide gevallen niet goed, maar in de 6e minuut had een treffer zomaar mogelijk geweest. De bal kwam met een stuit terug binnen de zestien meter over de uitstappende Nunspeter verdediging en dit gaf, de geheel niet in buitenspel staande ,Jasper Verstraten de kans uit te halen. Zijn poging ging echter over. DTS Ede drukte door en de thuisploeg stond onder druk. Na twintig minuten spelen ging de bal op de stip. Jesse Buikema probeerde een voorzet van Jeffrey Arends binnen te knikken, waarbij hands een treffer voorkwam. Jasper Verstraten klaarde dit klusje als vanouds koelbloedig; 0-1. Nunspeet herstelde zich in het tweede gedeelte van de eerste helft en ging zich wat meer met het spel bemoeien. De Edenaren kwamen overigens geen moment in de problemen. Het stond achterin goed en het speelde zonder risico uit tot aan de rust.
Na de rust was het vrij snel weer raak. Ook deze treffer kwam uit een dood spelmoment. Een goed genomen corner van Jesse Buikema bereikte bij de tweede paal Remco Speelziek, die de bal aannam en vrij binnen schoot; 0-2. Het eerste gevaarlijke antwoord van Nunspeet was even later een vrije trap die niet ver overging. Verder had de ploeg het moeilijk en konden de Edenaren vrij uit voetballen. Toch werd het naarmate de wedstrijd vorderde slordiger aan de bal en dat hielp de thuisploeg weer wat terug in de wedstrijd. Er volgde een dubbele wissel en Frank Hol wist enige malen de bal goed vast te houden en weer wat druk naar voren te zetten. Nunspeet ging steeds meer opportunistisch spelen zonder dicht bij een treffer te komen. Tot de slot minuut toen de aansluitingstreffer werkelijk uit de lucht kwam vallen. Job Hoogendoorn wist met een vlammend schot doelman Robin Franken te verrassen; 1-2. Daar de scheidsrechter er nog zes minuten extra speeltijd aan toevoegde werd het slot toch nog even spannend, maar gescoord werd er niet meer.
Daarmee nestelt DTS Ede zich in de subtop en behoud het de aansluiting. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis DOS ’37 uit Vriezenveen.
Nunspeet – DTS Ede 1-2 (0-1)
Doelpunten: 20. Jasper Verstraten 0-1 (pen.), 52. Remco Speelziek 0-2, 90. Job Hoogendoorn
Gele kaarten: Lucas Pelgrum, David Scholte,
Nunspeet:
Sean Poot, Lars Polinder, Lucas Pelgrum (78. Marchello Besseisen), Jonathan van ’t Hof (69. Hicham Zekhnini), Patrick Pluim (60. Karim Mulder), Frank Boers, Benjamin van Dijk, Gieljan Tissingh, Enes Keklikoglu, Marco de Vries, Job Hoogendoorn.
Opstelling DTS Ede moet zijn:
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Kevin Velthuizen (76. Michel Hol), Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Anouar Tmim, David Scholte, Jeffrey Arends (65. Jurrien van der Horst), Remco Speelziek (65. Frank Hol), Jesse Buikema.

VIDEO: Cor Fidder