Zaterdag 3B l VVOP dichtbij winst van de eerste periodetitel in spannende competitie

VVOP kan zaterdag de eerste periodetitel in de 3e klasse B veroveren. De formatie uit Voorthuizen heeft aan een overwinning in de thuiswedstrijd tegen het als derde geklasseerde Terschuurse Boys voldoende om de eerste prijs van het seizoen te pakken. Mocht VVOP de topper niet winnen, kan Otterlo er met de periodetitel vandoor gaan wanneer de uitwedstrijd in Hoevelaken gewonnen wordt. Wint Otterlo niet, dan kan Terschuurse Boys met een overwinning de koppositie en de eerste periodetitel veroveren.

In het seizoen na de teleurstellende degradatie uit de tweede klasse kent VVOP een uitstekende competitiestart. Vijf van de zeven competitiewedstrijden werden gewonnen, waaronder afgelopen zaterdag thuis tegen Blauw Geel’55. Alleen tegen concurrent Otterlo werd op de eerste speeldag met 2-2 gelijk gespeeld en thuis werd op 19 oktober verrassend met 2-3 van SKV verloren. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat VVOP een relatief makkelijk programma heeft gehad en van de onderste zes ploegen er al vijf getroffen heeft. Zaterdag wordt VVOP op het eigen Sportpark De Roeleneng echt getest wanneer Terschuurse Boys op bezoek komt. De ploeg uit Terschuur verloor tegen AGOVV (1-1) en Blauw Geel’55 (3-0) in de laatste twee weken vijf kostbare punten, maar kan bij winst in de derby VVOP weer passeren.

Ook Otterlo verloor in de laatste twee wedstrijden kostbare punten door zowel in Stroe (4-4) als thuis tegen Zeewolde (1-1) gelijk te spelen. Na zeven speeldagen en een verschil van maar vijf winstpunten tussen de nummers een en negen mag de conclusie getrokken worden dat de onderlinge verschillen in de 3e klasse B zeer beperkt zijn.

Programma 9 november:

Hoevelaken- Otterlo
Advendo’57- Stroe
Veenendaal- AGOVV
VVOP- Terschuurse Boys
Blauw Geel’55- Zwart Wit’63
SP Teuge- Rood-Wit ‘58
SKV- Zeewolde

©Door onze redactie