Video-oproep spelers van van FC Zutphen om de aankomende derby in Eefde bij te wonen

Vier spelers van FC Zutphen hebben via een kort promo filmpje een oproep gedaan aan supporters en andere belangstellenden om de wedstrijd op zaterdag middag 9 november in Eefde op sportpark Wolzak bij te wonen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Het filmpje is te zien op de site van FC Zutphen en op de sociale media.

FC Zutphen behaalde afgelopen zaterdag het kampioenschap van de eerste periode, waarbij men in ieder geval recht heeft op deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de 2e Klasse.

Aanvoerder David te Slaa alsmede Hidde van Kalker, Rik Vlutters en Jesse de Vries, die de jonge garde vertegenwoordigen, willen daardoor zo veel mogelijk publiek oproepen deze derby te bezoeken.

Een mooi initiatief van deze spelers om de voetbalsport in de regio te promoten.

Voorbeschouwing

 

FC Zutphen (zat.) treft Sportclub Eefde in  streekderby

 

Komende zaterdag 9 november vindt op het mooie sportcomplex “De Wolzak” in Eefde de streekderby tussen de plaatselijke sportclub en FC Zutphen plaats. De gastheren uit Eefde nemen na de promotie van vorig seizoen een knappe 7e positie in op de ranglijst met 10 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen zaterdag behaalde men een verdiend gelijk spel in Groesbeek bij de Treffers. En dat het daar moeilijk kan zijn ondervond FC Zutphen in de eerste wedstrijd. Toen werd pas in blessuretijd door een fraaie treffer van Nathan Greven een 3-3 gelijk spel behaald. De wedstrijd in Eefde begint om 14.30 uur.

 

Het zal daarom zaterdag ongetwijfeld een aantrekkelijke streekderby worden. Dit soort wedstrijden hebben altijd wat bijzonders. Met name ook omdat de thuisploeg  het nog ongeslagen FC Zutphen de eerste nederlaag zal willen toebrengen.

FC Zutphen zal er goed aan doen meteen scherp aan de wedstrijd te beginnen. Als men begint met achter de feiten aan te lopen, wordt het een moeilijke middag in Eefde. De mannen van Arthur Isselman en Ido  te Loo wonnen afgelopen zaterdag de titel in de eerste periode. En dat geeft een goed gevoel. In ieder geval is deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse daarmee afgedwongen. En op grond van de resultaten in het nog prille begin van deze competitie is dat terecht. Nu is het van belang om daar verder vervolg aan te geven, en op een goede manier met de druk te kunnen omgaan.

 

FC Zutphen bezit niet alleen individuele kwaliteiten, maar opereert als team ook zeer sterk. En alles zit nu mee, om de sfeer in het team optimaal te hebben. Ook bij de oudere spelers, die een paar slechte seizoenen met veel spelersmutaties hebben meegemaakt, zie je dat de spelvreugde weer terug is. En dat wordt ook terug gezien in de feiten. Liefst 4 spelers van FC Zutphen zitten bij de top 10 van de topscorers lijst. En daarnaast beschikt het team over mensen die een uitstekende pass in de benen hebben zoals Luuk Meijer en Rik Vlutters. Deze jongens scoren dan weliswaar wat minder, maar zij zorgen er wel voor dat de bal continu in de ploeg blijft. En dat is een zeer belangrijke kwaliteit.

 

Maar ook achterin geven de Zutphenaren weinig weg. En dat begint met een betrouwbare sluitpost als Marijn Sangers, die er staat als het een keer moeilijk wordt.  Daarnaast ontwikkelt het centrale duo achterin, David te Slaa en Hidde van Kalker, zich steeds beter. Er zullen ongetwijfeld nog wel eens wat mindere wedstrijden volgen. Maar de technische staf kan zo langzamerhand putten uit 16 gelijkwaardige spelers voor 10 basis plaatsen. Het beleid om zo een team vanaf de grond, en vanuit de eigen jeugd, weer op te bouwen, begint zijn vruchten af te werpen.

Het 2e elftal speelt om 1500 uur de uitwedstrijd tegen Eerbeekse boys. Afgelopen zaterdag werd het 5e gelijk spel behaald. Positief is dat het team nog ongeslagen is, maar het wordt tijd voor een overwinning. Het spel is zeker niet slecht, maar er worden te gemakkelijk doelpunten weg gegeven. Een mooie uitdaging om eindelijk eens met 3 punten uit Eerbeek terug te komen, zodat ook dit team aansluiting kan vinden met de sub top.

De wedstrijd in Eefde, komende zaterdag, zal ongetwijfeld weer door veel supporters bezocht worden.

GJN