In District Oost zijn deze vier zondagclubs nog zonder puntverlies

Na de zevende speeldag zijn er in het zondagvoetbal van district Oost nog vier herenteams zonder puntverlies: VVG’25, GVA, De Lutte en Veluwezoom. Dit kwartet is hard op weg om de vliegende start te bekronen met een periodetitel. 

VVG’25: Met liefst veertien punten voorsprong op eerste achtervolger GWVV werd VVG’25 vorig seizoen met overmacht kampioen in de 4e klasse C. Ook een niveau hoger staat er voorlopig geen maat op de club uit Gaanderen. Met de maximale score van 18 punten uit zes duels is VVG’25 de trotse koploper van de 3e klasse C met een voorsprong van twee punten op OBW en al zes op SC Rheden en VV Doetinchem. De ploeg uit de Achterhoek won alle duels met minimaal twee doelpunten verschil en heeft een fraai doelsaldo van 18-4. De jeugdige en talentvolle spelersgroep met veel spelers rond de twintig jaar wordt zondag echt getest wanneer de makkelijk scorende titelkandidaat OBW op bezoek komt op Sportpark De Pol Oost.

GVA: Onder leiding van de nieuwe trainer Johan Scholten kent GVA een fantastische competitiestart in de 4e klasse D. De club uit Doornenburg heeft 18 punten na zes wedstrijden en staat in de gestaakte thuiswedstrijd tegen Spinkhanen met 3-2 voor en met een numerieke meerderheid. Het doelsaldo is met 26-5 ook dik in orde, afgelopen zondag werd de nog puntloze hekkensluiter Loil zelfs met 2-8 verslagen. Knapper waren de overwinningen op Westervoort (2-1) en GSV’38 (5-0). In de strijd om de eerste periodetitel heeft GVA alleen nog wat te duchten van de huidige koploper Jonge Kracht. De formatie uit Huissen en opvallend genoeg de oude vereniging van trainer Scholten, heeft echter twee verliespunten. Wanneer het gestaakte duel tegen Sprinkhanen en het thuisduel op De Vijzel van komende zondag tegen laagvlieger CHRC gewonnen worden, kan de winst van de eerste periodetitel gevierd worden in Doornenburg.

De Lutte: In de Twentse 5e klasse A is De Lutte met 21 uit 7 en een doelsaldo van 34-4 de overtuigende koploper. Alleen FC Het Centrum uit Enschede volgt op korte afstand. Zondag zal De Lutte ongetwijfeld de uitwedstrijd tegen VV Langeveen winnen.

Veluwezoom: Na de degradatie van vorig seizoen is Veluwezoom onder leiding van de nieuwe (en oude) trainer Jhon van Beukering weer hard op weg om terug te keren naar de vierde klasse. In de 5e klasse D heeft de vereniging uit Velp een geweldige start met 15 uit 5 en een ongekend doelsaldo van 40-7. De thuiswedstrijden tegen Eendracht (13-0) en Edesche Boys (13-2) werden met waanzinnige cijfers gewonnen. Uit ging het op bezoek bij SSA Ratti-Socii (2-3) en Elsweide (2-4) lastiger. Afgelopen zondag werd in Ellecom hekkensluiter EDS met 1-7 verslagen. De Hoven uit Zutphen lijkt de grootste concurrent voor Veluwezoom en volgt op drie punten achterstand. Zondag speelt Veluwezoom op de eigen Pinkenberg thuis tegen de zondagtak van FC Zutphen, een middenmoter.

©Door onze redactie