Dick Advocaat ziet Jong Vitesse verliezen van beloften Feyenoord

Jong Vitesse heeft maandagmiddag de thuiswedstrijd tegen de reserves van Feyenoord met 0-2 verloren. Door de derde achtereenvolgende nederlaag zijn de Arnhemse beloften inmiddels naar de negende plaats gezakt en komt plaatsing voor de kampioenspoule in gevaar. Bovendien heeft de formatie van trainer Joseph Oosting nu al 290 minuten niet meer gescoord. 

Jong Vitesse trad zonder Lamprou, Lelieveld, Darfalou en Hajek aan, maar met onder meer Aktas, Vroegh en Buitink. De bezoekers uit Rotterdam speelden onder toeziend oog van onder meer Dick Advocaat en John de Wolf met een versterkt team, zo hadden onder meer doelman Bijlow, Malacia, Ayoub, Burger en Narsingh een basisplaats. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was Jong Feyenoord effectiever en wist de thuisploeg te weinig grote kansen te creëren.

Halverwege de eerste helft kwam Jong Feyenoord op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Ayoub na goed voorbereidend werk van Narsingh.  Jong Vitesse was vlak voor de rust met een prachtige aanval dichtbij de gelijkmaker toen Buitink de doorgelopen Musaba wist te bedienen. Het schitterende schot van de Arnhemse nummer tien werd nog knapper uit de kruising getikt door Bijlow. Vlak na rust scoorde de Rotterdamse spits Splinter de Mooij uit een rebound de 0-2, waarna de overwinning voor de bezoekers niet echt meer in gevaar kwam.

Dinsdag 12 november speelt Jong Vitesse om 14.00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen Heerenveen 2. Dit duel werd op de eerste speelronde vanwege onweer al snel gestaakt en wordt volledig overgespeeld. 

©Door onze redactie