Na noodgedwongen afgelasting is Nijmeegse Oranje Blauw dringend op zoek naar nieuwe spelers

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen Oranje Blauw en Woezik in de 4e klasse A afgelast omdat de thuisclub niet voldoende spelers had. Voor Oranje Blauw is het nu vijf voor twaalf, bij een herhaling van zetten wordt het eerste elftal van de Nijmeegse vereniging onherroepelijk door de KNVB uit de competitie gezet. Trainer Richard Bloem is duidelijk: ,,Wij hebben op korte termijn vier nieuwe spelers nodig, maak er gerust een oproep van. Oranje Blauw is een hele gezellige vereniging en we hebben een prima spelersgroep. Alleen te weinig spelers, er moet echt wat bij!”

Dat zaterdag de wedstrijd tussen Oranje Blauw en Woezik afgelast werd, is een nieuw dieptepunt in het seizoen van de Nijmeegse vereniging. Trainer Richard Bloem van Oranje Blauw had slechts de beschikking over zeven spelers, waardoor er noodgedwongen een streep door het duel ging. Oranje Blauw staat met nul punten uit vijf duels op een dertiende en laatste positie op de ranglijst, al geeft de stand wel een vertekend beeld: het duel Oranje Blauw- Quick 1888 werd vijf minuten voor tijd bij een 2-0 tussenstand gestaakt vanwege een zware blessure van de keeper van de bezoekers. Bovendien trof Oranje Blauw de gedoodverfde kampioen JVC Cuijk (0-4)  en het sterke Alverna (4-0) al.

Over de huidige situatie is de begin augustus aangestelde trainer Richard Bloem duidelijk: ,,Er moet nu echt wat gebeuren, wij hebben door allerlei omstandigheden nog slechts twaalf spelers over waaronder twee keepers en een langdurig geblesseerde. De overgebleven groep is goedwillend, anders was ik allang gestopt. Eigenlijk zijn we in een negatieve spiraal terecht gekomen waardoor we met steeds minder spelers trainen en bij de wedstrijden zijn. Naast wat blessures en privéomstandigheden zijn er ook jongens gestopt door de huidige situatie. Spelers van Oranje Blauw 2 en het onder 19 team hebben ons enkele malen geholpen, maar stellen dat dit niet ten koste van het eigen team mag gaan. De bereidwilligheid om het eerste te helpen heeft dus een bepaalde grens, wat ik op zich best kan begrijpen. Maar voor de vereniging is het nu echt vijf voor twaalf, er moet wat gebeuren. Ik ben langzamerhand te druk met randzaken en wil geen bezigheidstherapeut zijn. Voor de volgende wedstrijd van 23 november thuis tegen Juliana’31 zal er echt wat moeten veranderen”.

Door onze verslaggever©