Koploper Sparta Nijkerk langs Harkemase Boys (FOTOREEKS)

Sparta Nijkerk wint met 3-0 van Harkemase Boys en blijft koploper in de derde divisie.

3-0 Leroy Oehlers

3-0 Leroy Oehlers

Al binnen een kwartier was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Bryan Burgerhout ging goed door en scoorde de 1-0. Vijf minuten later moest Thijs Janssen vol aan de bak en hij faalde niet. Een snelle uitbraak van de Friezen, via Curty Conzalez werd door Thijs op een prachtige wijze gepareerd. Na een half uur kregen de Spartanen een vrije trap op een metertje of twintig van de goal van de Friese keeper Jansema. Maurice de Ruiter nam plaats achter de bal en stuurde de bal met uiterste precisie de rechterbovenhoek in maar de boomlange Jansema wist de bal uit de hoek te tikken. Vijf minuutjes later zagen we een partijtje hoge schoolvoetbal van heb ik jou daar! Terwijl ik dacht: “Jongens, verplaats dat spel eens naar de andere kant” meende de Spartanen een staaltje tikkietakkie voetbal van de bovenste plank te moeten etaleren. In de kleine ruimte werd er gecombineerd alsof het een lieve lust was. De 2-0 was er dan ook één om de vingers bij af te likken. Hiervoor ga je naar het voetbal! Het was Maurice de Ruiter die de trekker hier overhaalde maar het was een collectieve actie waardoor deze goal tot stand kwam.

Fotograaf: Marjet van Ruitenbeek

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM