NIVO Sparta grijpt tegen Oranje Wit eerste seizoenszege (FOTOREEKS)

N.I.V.O.-Sparta weet eindelijk weer wat winnen is. En hoe! Er werd vandaag met 5-1 in Zaltbommel gewonnen van Oranje Wit. Nadat Christian Perrier de eerste drie goals voor zijn rekening nam, bepaalde Daan Schreuders de eindstand op 5-1.

tekst: Nivo Sparta

Ten opzichte van de vorige week waren er opnieuw een aantal wijzigingen. Belangrijkste was de terugkeer van Maikel van Opijnen op het middenveld na bijna 1.5 jaar blessureleed.

N.I.V.O.-Sparta begon sterk aan het duel. Het vergat zich in die fase echter te belonen. Er waren goede kansen voor onder andere Frenk Schaap en Mo Nikbahkt terwijl Perrier de lat raakte. Oranje Wit kon daar weinig tegenover zetten. Uiteindelijk was daar in de eerste helft dan ook de verdiende openingsgoal. Op aangeven van Schreuders was het Perrier met zijn eerste van de middag.

Helaas zakte het spelpeil na de openingsgoal. Beide teams voetbalden vooral in de middenlinie zonder uitzonderlijke kansen. Er werd dan ook gerust met een 1-0 voorsprong voor N.I.V.O.-Sparta. In de tweede helft kreeg N.I.V.O.-Sparta de 2-0 op een presenteerblaadje. Een terugspeelbal op de keeper van Oranje Wit werd door Perrier onderschept. De sluwe spits omspeelde de doelman en tekende de 2-0 aan. Niet veel later maakte diezelfde Perrier ook de 3-0.

Nadat Oranje Wit de 3-1 scoorde was het weer de beurt aan N.I.V.O.-Sparta. Tot tweemaal toe was Daan Schreuders de gevierde man. De tweede goal was er eentje om in te lijsten. Invaller Daniel Goncalves gaf de bal terug op Schreuders die op fraaie wijze binnenschoot waarmee N.I.V.O.-Sparta de drie punten kon pakken.

N.I.V.O.-Sparta heeft na zeven speelrondes haar eerste winstpartij te pakken. Dat smaakt naar meer. De laatste plek is nog op basis van een minder doelsaldo in bezit maar door de drie punten kan men wel weer omhoog kijken.

FOTOGRAAF: MARCO OOMEN

Klik hier voor het online album