Midweeks bekerprogramma l Vitesse- De Graafschap als mooiste Gelderse affiche

Dinsdagavond treffen in Arnhem de twee beste Gelderse clubs van dit moment elkaar in de strijd om de KNVB Beker. Om half zeven ontvangt Vitesse in het Gelredome De Graafschap.  Beide clubs willen hun succesvolle competitiestart in de beker een vervolg geven, waarbij Vitesse het onder meer zonder Tannane moet doen en De Graafschap zonder de geschorste Van de Pavert zal aantreden. De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was op 12 mei van dit jaar toen Vitesse met ruime cijfers te sterk was: 6-1.

NEC won de laatste drie wedstrijden in de competitie en hoopt deze opmars in Rotterdam een vervolg te geven. Net als vorig seizoen treft de formatie uit Nijmegen Excelsior in de eerste bekerronde. Vorig jaar won NEC verrassend met 2-3 van de Rotterdammers die toen nog in de eredivisie uitkwamen dankzij doelpunten van Achahbar, Braken en Joppen. Op woensdagavond spelen Sparta Nijkerk en De Treffers allebei een thuiswedstrijd. Op Sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk ontvangt Sparta eersteklasser Fortuna Wormerveer. De koploper in de Derde Divisie zaterdag heeft dus een uitstekende uitgangspositie om het bekertoernooi ook succesvol te vervolgen.

In Groesbeek ontvangt De Treffers woensdagavond FC Twente. In de Tweede Divisie is De Treffers inmiddels al zeven wedstrijden zonder nederlaag. Na het 3-3 gelijkspel van zaterdag tegen koploper IJsselmeervogels staat de formatie van trainer Jan de Jonge momenteel op een verdienstelijke zesde positie. Normaal gesproken heeft De Treffers tegen de eredivisieclub uit Enschede weinig kans, maar er zijn op Sportpark Zuid vaker verrassingen genoteerd.

Dinsdag 29 oktober:
18.30 uur Vitesse- De Graafschap
19.45 uur Excelsior- NEC
Woensdag 30 oktober:
19.45 uur Sparta Nijkerk- Fortuna Wormerveer
19.45 uur De Treffers- FC Twente

©Door onze redactie