Vitesse zet misdragende Bazoer uit selectie na handgemeen op training

ARNHEM – Oud-Ajacied Riechedley Bazoer is door Vitesse voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet. Aanleiding is een incident op de training van woensdag, waarbij Bazoer het aan de stok kreeg met ploeggenoot Jay-Roy Grot en uiteindelijk van het trainingsveld werd gestuurd.

Tekst: Noord Holland Nieuws

Het opstootje ontstond tijdens een partijspel, waarna een scheldpartij volgde van Bazoer, die daarna door de technische staf van het veld werd gestuurd. Volgens toeschouwers die tijdens de open training aanwezig waren, riep Bazoer in de richting van Grot: “Ik pak jou nog wel in de kleedkamer”, aldus berichtgeving van Omroep Gelderland. Ook Vitesse-trainer Leonid Sloetski moest het ontgelden. “Fuck off, I don’t want to play for your team”, zou Bazoer hebben geroepen.

Sanctie 
“Voorlopig sluit Riechedly niet aan bij de A-selectie. In de tussentijd gaan we gesprekken voeren over de ontstane situatie. We gaan verder niet speculeren over wanneer hij weer terugkeert. Het belangrijkste is dat de selectie zich in alle rust kan focussen op de aankomende wedstrijden. Dat heeft voor ons de prioriteit”, laat technisch directeur Mo Allach donderdag weten.

Ook bij Ajax gestraft
Het is niet de eerste keer dat Bazoer wegens disciplinaire redenen gestraft wordt. In zijn Ajax-tijd werd hij door zijn toenmalige trainer Peter Bosz buiten de selectie gehouden nadat hij niet apart van de groep wilde trainen na een blessure. Ook werd hij weggestuurd bij Porto wegens een gebrek aan discipline. Hij kwam enkele dagen te laat terug van zijn vakantie.