Zaterdag 4B: Hekkensluiter EMM stunt tegen koploper ONA’53, veel verrassingen op de vijfde speeldag

De vijfde speeldag in de vierde klasse B heeft zaterdag een aantal behoorlijke verrassingen opgeleverd. Zo verloor koploper ONA’53 twee kostbare punten bij hekkensluiter EMM Randwijk, eindigde de subtoppers Lienden-Echteld en GVC-Dodewaard onbeslist en wonnen SC Valburg en Uchta hun eerste duel. Hierdoor is er geen club meer zonder puntverlies en staan er geen ploegen meer op de hatelijke nul. 

In de Eredivisie was hekkensluiter RKC Waalwijk zaterdagavond dichtbij een stunt tegen Ajax. De Amsterdamse lijstaanvoerder won uiteindelijk moeizaam met 1-2. In de 4e klasse B stond een vergelijkbare ontmoeting op het programma, in Randwijk was de uitkomst echter anders en verrassender. Gezien het verloop van de competitie en het doelsaldo van de ongeslagen koploper ONA’53 (23-6) en de nog puntloze hekkensluiter EMM (1-18) was op voorhand een overwinning met dubbele cijfers voor de Wageningse lijstaanvoerder logischer geweest dan een doelpuntloze remise. Toch bleef het op Sportpark De Haar in Randwijk 0-0, een geweldige prestatie voor de thuisploeg van trainer Heino Zegveld. Met een zeer defensieve opstelling en niet zonder geluk wist EMM uitgerekend tegen koploper ONA’53 het eerste en luid bejubelde punt van het seizoen te veroveren.

Verrassend waren ook de overwinningen van SC Valburg en Uchta, waarmee beide Betuwse  ploegen hun eerste drie punten van het seizoen wisten te veroveren. SC Valburg won na een krankzinnige slotfase uiteindelijk met 2-3 in Elst van Elistha en Uchta was thuis met liefst 4-0 te sterk voor Wodanseck.

In de achtervolging op ONA’53 verloor Dodewaard ook de eerste twee punten van het seizoen. In Wageningen eindigde het duel tegen GVC in een 1-1 remise. Door de puntendeling heeft Dodewaard nog steeds evenveel verliespunten als ONA’53, alleen een wedstrijd minder gespeeld. GVC volgt op drie punten van de koploper en op een punt achterstand van het als tweede geklasseerde Echteld. Op Sportpark De Abdijhof in Lienden eindigde de burenruzie tussen Lienden en Echteld ook in een 1-1 gelijkspel. WAVV won het middenmootduel tegen Kesteren in eigen huis met 3-1.

Voor komende zaterdag staat de Wageningse derby tussen de titelkandidaten ONA’53 en GVC als meest interessant affiche op het programma en zijn ook Echteld-WAVV en SC Valburg-Uchta extra noemenswaardig. Elsitha is komend weekend vrij.

Programma 26 oktober:
EMM- WVV Wageningen
Echteld- WAVV
Wodanseck- Dodewaard
Kesteren- Lienden
SC Valburg- Uchta
ONA’53- GVC

©Door onze redactie