NSVV FC Kunde verliest na rust controle en de punten tegen SC Millingen

Het was 13 februari 2011 – FC Kunde uit en bij SC Millingen maakte een jongeling zijn debuut. Zijn naam: Niels Wingels. Hij scoorde het 2e doelpunt tijdens een 3-1 overwinning. Vandaag was hij opnieuw productief op Sportpark Gymnasion en dat betekende zijn 25e goal in MIllingse dienst.  Eindstand 2-4.

Millingen speelde een geweldige pot voetbal vandaag, stelde orde op zaken in de 4e klasse E en nam verdiend 3 punten mee. In de 8e minuut was het al raak. Een lange bal van Daan Arnts raakte bij Sam van der Velden die meteen Niels Wingels in stelling bracht en dat betekende de 0-1. De bezoekers gingen door en sloegen in de 20e minuut nogmaals toe. Na goed aangeven van Dirk Spann knalde Sam van der Velden het leder in de korte hoek: 0-2. Een grote kans op 0-3 werd gemist waarna Kunde binnen 5 minuten tijd twee keer scoorde. Beide keren was Ruben van Weering de afmaker waarvan de laatste met een prachtig schot van buiten de zestien: 2-2. Kunde had met een voorsprong kunnen gaan rusten maar Konstantin Cramer wist het net niet te vinden.

Na de pauze leek Kunde door te gaan maar de in het geel gestoken blauw zwarten staken daar een stokje voor. De club uit de Duffelt speelde de beste match van het seizoen en nam het initiatief weer in handen. Jordy Knipping verspeelde de bal aan Thom Celissen en die schakelde Maarten Smits in. Zijn inzet was te machtig voor Kunde keeper Ransijn 2-3. In de 80e minuut werd Frenk Huisman in het strafschopgebied van de thuisclub onreglementair gestuit: penalty. Aanvoerder David Rüben liet dit buitenkansje niet liggen: 2-4. De wedstrijd was gespeeld en het bier smaakte na afloop prima ! Sven Jeüriens had zijn team uitstekend voorbereid op de clash met de koploper. De jeugdige nieuwelingen Freek Janssen en Rik van de Brink draaiden als invaller keurig mee in de hoofdmacht en dat is een goed teken.

En: invaller arbiter Hans Kok uit Ulft floot een foutloze partij.

Opstelling SC MILLINGEN:

Paul Hanssen, David Rüben (aanvoerder), Daan Arnts, Bram Slotboom, Rick Wolsing( Freek Janssen), Dirk Spann, Frenk Huisman, Menno Houkes, Niels Wingels (Thom Celissen), Maarten Smits en Sam van der Velden (Rik van de Brink).

Opstelling FC Kunde:

Aldwin Ransijn, Toon Vossen (Jules Houben), Victor Schleedoorn,  Jordy Knipping (Tom Beckers), Bryan Willems (Jeroen IJff), Stijn Hamers, Menno Scholten, Jasper Martin (aanvoerder), Konstantin Cramer, Pieter Reussing en Ruben van Weering.

Verslaggever Hein van de Wal