Oeken kansloos tegen sterk spelend FC Zutphen (FOTOALBUM)

FC Zutphen heeft zaterdag op sportpark ’t Meijerink een regelmatige 3-0 overwinning behaald op Oeken. De overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. De Zutphenaren konden zichzelf verwijten dat de overwinning niet hoger was uitgevallen. Oeken kon niet veel anders doen dan de schade beperkt houden, omdat men veel basis spelers moest missen door blessures en vakanties. Eindstand 3-0 

 

FC Zutphen startte de wedstrijd met fris en vlot aanvalsspel. De nadrukkelijk aanwezige Jelle Macare miste  direct al een grote kans, nadat hij in stelling was gebracht door Nathan Greven. Maar in de 13e minuut maakte hij de 1-0 na een razendsnelle actie over links van Jesse de Vries. Hij rondde diens voorzet prima af. 

In de 19e minuut viel de 2-0 door opnieuw Jelle Macare. Hij stond op de goede plek na wederom een aanval over links waarbij de afgemeten pass kwam van middenvelder Luuk Meijer. 

Oeken dreigde onder de voet te worden gelopen door de razend snel combinerende Zutphenaren, maar de afwerking bij de thuisploeg was deze middag erg matig.

Lars Huber en Jelle Macare schoten over na goede mogelijkheden, nadat ze door Rik Vlutters in stelling waren gebracht. 

De uitstekend keepende doelman Zalmai van Oeken stond in deze fase meer doelpunten in de weg. Eerst stond hij op zijn plek na een prima schot van Lars Huber die aan het eind stond van een vlot lopende aanval en even later wist hij met behulp van de paal de inzet van Nathan Greven tot corner te verwerken.

Daarna had Lars Huber moeten scoren na een prachtige aanval via Nathan Greven en Jelle Macare. En dat gold ook voor Jesse de Vries die na een pass van Jelle Macare alleen voor doelman Zalmai op dook. Maar opnieuw kwam de doelman beide keren als overwinnaar uit de bus. 

Na de rust hetzelfde spelbeeld. 

In de 50e minuut besliste Jesse de Vries de wedstrijd definitief. De goed spelende en continu dreigende linker spits van de Zutphenaren, maakte zich uitstekend vrij en met een keihard schot haalde hij onhoudbaar uit, 3-0.

Hierna werd het spelniveau minder. FC Zutphen hoefde niet meer zo nodig en Oeken verdedigde prima in deze zeer sportieve wedstrijd, die onder leiding stond van de uitstekend fluitende scheidsrechter Besemer. 

Joost van Vliet moest geblesseerd uitvallen en werd gewisseld voor Jan van der Mark. En Nathan Greven en Luuk Meijer werden gewisseld voor Niek Bakkerweerd en Hidde Ruessink.

Bij FC Zutphen was er niets van te merken. De ploeg bleef volop aanvallen.

Een inzet van Niek Bakkerweerd werd van de doellijn gehaald, en een schot van Jesse de Vries werd door doelman Zalmai stijlvol tot corner verwerkt. 

Even later was het Niek Bakkerweerd die een enorme kans kreeg na een pass van Jesse de Vries, maar zijn schot belandde over het doel.

Aan de stand van 3-0 kwam daardoor geen verandering meer.

De ploeg van Stefan Jansen moet komende weken de broodnodige punten zien te verzamelen. 

En FC Zutphen gaat een loodzware week tegemoet tegen hoofdklasser AZSV om de achterhoek cup en uit tegen runner up Dieren a.s. zaterdag.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Joost van Vliet ( 55. Jan van der Mark), Hidde van Kalker, David te Slaa, Khen Bakkerweerd, Luuk Meijer (60. Hidde Ruessink), Rik Vlutters, Jelle Macare, Lars Huber, Nathan Greven ( 60. Niek Bakkerweerd), Jesse de Vries. 

Fotos: Hans

KLIK HIER VOOR HET ALBUM