Voorbeschouwing l Derby FC Zutphen ( zat.) – Oeken

FC Zutphen speelt zaterdag 19 oktober de streekderby tegen het bezoekende Oeken, de club van hoofdtrainer Stefan Jansen. Onder leiding van deze Zutphense trainer speelt Oeken voor het 2e jaar in de 3e klasse. Afgelopen seizoen behaalde men een knap resultaat door in de middenmoot te eindigen. Dit seizoen heeft deze sympathieke dorpsclub 2 punten behaald uit 4 wedstrijden. Men wacht dus nog op de eerste overwinning. En men ziet het als een mooie uitdaging om FC Zutphen in eigen huis de eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen.

 

FC Zutphen doet er goed aan deze tegenstander niet te onderschatten. Een streekderby heeft altijd wat extra’s en nu FC Zutphen mede koploper is zal dit nog een extra motivatie voor de tegenstander op leveren.

De Zutphenaren speelden in Oosterbeek tegen een goede tegenstander die het hen vooral in de 1e helft moeilijk maakte. Het spel was daarom in deze fase wat te onrustig. Maar dit werd in de 2e helft ruimschoots goed gemaakt. Er werd in hoger tempo gespeeld, de duels werden gewonnen en er werd prima gecombineerd. Dat had een aantal mooi uitgevoerde aanvallen tot gevolg. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de komende tegenstanders er alles aan zullen doen om FC Zutphen de punten afhandig te maken.

 

Verwacht wordt dat komende zaterdag de volledige selectie fit zal zijn. Ook Rik Vlutters die al na een paar minuten moest uit vallen zal weer opgesteld kunnen worden. Er werd even gevreesd voor een gebroken neus, maar dat scheen niet het geval te zijn. De trainers zullen daardoor te maken krijgen met de nodige keuze stress. Aan de spelers is het de taak om te laten zien dat ze in de basis 11 thuis horen.

 

Het is aan de andere kant prettig om te kunnen beschikken over een brede selectie zodat bij blessures en schorsingen open gevallen plaatsen gemakkelijk kunnen worden ingevuld. Het zal ongetwijfeld een mooi duel worden waarbij trainer Stefan Jansen weer terug is bij de club waar hij ooit zijn trainers carriere begon. Hij zal met zijn team er alles aan willen doen om een goede indruk achter te laten.

De wedstrijd op sportpark ’t Meijerink begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.