GRC’14 trakteert NIVO Sparta op forse nederlaag (Fotoalbum)

Opnieuw leed N.I.V.O.-Sparta een zware nederlaag in de Eerste Klasse C. Op bezoek bij streekgenoot GRC ’13 ging de ploeg van Theo de Boon met 5-0 kopje onder.

Trainer Theo de Boon moest opnieuw puzzelen. Het leverde vandaag basisplaatsen op voor onder andere Van der Zalm, Goncalves en Roding. De meest opvallende was echter die van Bart Goesten die voor het eerst sinds zijn komst, nu al ruim anderhalf jaar geleden, een basisplaats had. Blessures gooiden tot dusver roet in het eten. Mooi om te zien dat Goesten nu eindelijk vanaf de start mee kon doen.

Het spel in de eerste helft ging over en weer. Beide teams kregen kansen op de openingstreffer. Een vrije trap van Mo Nikbahkt eindigde op de lat, terwijl Schaap net over kopte op een voorzet van Goesten. GRC ’14 bleek een stuk effectiever en scoorde wel. Op slag van rust was het Wilco van Rossem die scoorde. Daarmee keek N.I.V.O.-Sparta opnieuw tegen een achterstand aan.

Na rust ging het snel. In het eerste kwartier liep GRC ’14 weg van N.I.V.O.-Sparta door twee goals van Ousmane Traore. Tussen die twee goals van de razendsnelle aanvaller zag Dennis van Meurs een kopbal van de lijn worden gehaald. Het was opnieuw net niet. GRC ’14 liep uiteindelijk verder weg. Via Traore en de paal belandde de bal bij invaller Max Opsteeg. De Bommelaar in GRC-dienst scoorde de 4-0. Een kwartier voor tijd bepaalde Carlo Versteeg uit een corner de eindstand op 5-0.

Het was al de derde grote nederlaag na vier speelrondes. Na een bemoedigend gelijkspel in en tegen Montfoort (1-1) waren er grote verliespartijen tegen de titelfavorieten Kloetinge (0-5) en Sliedrecht (1-5). N.I.V.O.-Sparta zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Ontzettend veel blessures maar daarnaast, of misschien ook wel hierdoor, weinig vastigheden en nog niet het spelniveau van afgelopen seizoen waar het zich tot kampioen van de Tweede Klasse F liet kronen.

Het seizoen is nog jong. We zijn vier speelrondes ver en incasseerden al 16 doelpunten. We moeten daarmee nog niet in paniek raken en ons vasthouden aan de lichtpuntjes. En hopelijk brengt ons dat uiteindelijk ook licht aan het einde van de tunnel in de vorm van broodnodige punten. Tot volgende week!

Fotograaf Marco Oomen was er weer bij. Klik HIER voor zijn fotoreportage van de wedstrijd.