OWIOS niet doortastend genoeg tegen ZAC

OWIOS heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd  tegen ZAC uit Zwolle verzuimd een mooie slag te slaan. Hoewel de beide ploegen elkaar wat spelbeeld betreft in evenwicht hielden, was de 1-2 nederlaag onnodig.  Beide tegendoelpunten vielen te makkelijk

In het eerste kwartier nam ZAC het initiatief, met twee snelle buitenspelers en een sterke spits, drukte het OWIOS terug. Doelman Vlieger redde éénmaal knap, spits Bastiaan mistte op een haar na met het hoofd de bal, maar in de 22e min was het dan toch raak.

Een vrije schop vanaf links werd niet goed verwerkt door de OWIOS verdediging en viel voor de voeten van spits Robbin Bastiaan die hard inschoot: 0-1. OWIOS zette aan en kwam al in de 34e min op gelijke hoogte, toen een aanval op links werd opgezet door Balk, de voorzet van Uitslag bereikte bij de 2e paal Niek Bultman die beheerst binnen schoot: 1-1. Net voor de rust kreeg Cornel Balk twee uitgelezen mogelijkheden om met een voorsprong te gaan rusten, maar tweemaal voorkwam doelman Okke Scholten een doelpunt. OWIOS begon de 2e helft met Mike Bastiaan voor Corné Hamelink, kreeg een mooie kans via Bennie Veldhoen die wederom op Scholten stuitte, maar kwam  in de 51e min op achterstand toen een diepe bal spits Robbin Bastiaan bereikte, Robin Hop kon niet ingrijpen en doelman Vlieger stond te ver voor zijn doel. Bastiaan profiteerde en schoot binnen: 1-2.  OWIOS zette aan.  Bennie Veldhoen schoot een vrije trap op de lat, Rik Stouwdam kwam voor Niek Bultman. Bij een scrimmage voor het OWIOS doel kreeg ZAC de bal er net niet in.  Mensink verving de geblesseerde Hop, OWIOS speelde alles of niets, kreeg nog 2 kansen maar de bal ging er niet meer in. Een verlies dat niet nodig was geweest, een gebrek aan doortastendheid voor het doel speelde de Oldebroekers weer parten. Volgende week zaterdag staat in Westenholte de wedstrijd tegen WVF op het programma. Aanvang 15.00 uur.