DTS Ede trekt overwinning over de streep

DTS Ede heeft vanmiddag een 1-2 overwinning behaald in Kampen. Op bezoek bij DOS was er geen vuiltje aan de lucht na een terechte voorsprong van 0-2, totdat de thuisploeg op slag van rust de aansluitingstreffer noteerde. Daarna moesten de Edenaren in de tweede helft nog diep gaan om de overwinning over de streep te brengen. Doelman Robin Franken hield de Edenaren echter overeind. Namens DTS Ede wisten vanmiddag Jasper Verstraten en David Scholte te scoren.

Vandaag mocht DTS Ede op bezoek bij DOS Kampen. Een ploeg waarin het in het verleden al vaker mee in duel mocht, al is dat al weer enige jaren geleden. De duels waren echter altijd levendig en leverde wisselende resultaten op. DOS Kampen had voorafgaand aan deze wedstrijd net zo veel punten vergaard als de Edenaren.
DTS Ede nam vanaf het beginsignaal het initiatief en had de wedstrijd al vlot in handen. Grote kansen leverde dat overigens niet op. Wel was er de continue dreiging, maar de beslissende pass was telkens niet goed of werd geblokt. DOS had een aardige bus geparkeerd en de Edenaren konden hier ook lastig door heen voetballen. Mogelijkheden waren er overigens wel. In de 9e minuut werd de voorzet van Bram Holtman geblokt in het centrum, waardoor Anouar Tmim niet binnen kon werken. Vanuit de rebound schoot Jasper Verstraten hoog over. Maar na 27 minuten spelen was het wel raak. Via een goede combinatie werd Jasper Verstraten vrijgespeeld, op de rechter zijde van het veld, en schoot hij met een prachtige boog in de linkerhoek raak; 0-1.  DTS Ede ging door en was niet eens zoveel later wederom succesvol. Ditmaal was het een scrimmage voor de goal, waarbij David Scholte uiteindelijk binnen schoot; 0-2. DTS Ede zat op rozen en leek verder weg te voetballen bij de hardwerkende thuisploeg. Op slag van rust kon Allan Bakker echter ongehinderd binnen werken; 1-2. Een even onverwachte als beslissende treffer voor het verloop van de wedstrijd.
Het tweede bedrijf leverde een geheel andere wedstrijd. De toeschouwers zagen een ware “kick and rush” duel aan zich voorbij gaan. De thuisploeg ging namelijk met een flinke inzet een opportunistisch spelletje spelen. DTS Ede ging hier te veel in mee en had moeite om te blijven voetballen. DOS sloeg nu vaak het middenveld over en dit leverde enige gevaarlijke momenten op voor het doel van Robin Franken. In de 58e minuut bracht hij fraai redding met een save waarbij hij de bal net over de lat tikte.  In de 64e minuut voorkwam Robin Franken met een goede redding de gelijkmaker. Ook de voortzetting was meer dan prima, want het bracht Jeffrey Arends alleen voor de keeper. Zijn inzet werd echter gepakt door doelman Henrico Abema. Doordat hiermee de ultieme kans was blijven liggen om de wedstrijd te beslissen bleef het spannend tot op het einde. DTS Ede moest flink aan de bak om overeind te blijven, maar werd daar ook bij geholpen door de thuisploeg die uitermate slordig met haar mogelijkheden om ging. In de 91e minuut was er nog het nodige geluk toen een schot via de kruising naast ging. Na 6 minuten extra tijd was de overwinning een feit.
Daarmee pakt DTS Ede een nuttige overwinning en haakt het aan bij de bovenste kopgroep. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis DFS uit Opheusden.
DOS Kampen – DTS Ede 1-2 (1-2)
Doelpunten: 27. Jasper Verstraten 0-1, 35. David Scholte 0-2, 44. Allan Bakker 1-2
Gele kaarten: Wim Snippe, Joel van Wijk, Jordi van Dalen
DOS Kampen:
Henrico Abema, Maurice Verspignani, Martijn Barneveld, Wim Snippe (81. Robin Mulder) , William Jansen (74. Timo Petersen), Twan Knul, Jochem van Putten, Erik Rotman, Allan Bakker, Delano Rijke, Michel Kamphuis (81. Chris Westerkamp).
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Michel Hol, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Anouar Tmim, David Scholte (72. Jurrien van der Horst), Jeffrey Arends (82. Frank Hol), Jamal Ouassif, Jesse Buikema (66. Jeroen Cramer).
Verslag: René Willemsen