Jong De Graafschap na rust onderuit tegen Go Ahead Eagles

De reserves van De Graafschap hebben maandagavond in Wesepe de inhaalwedstrijd tegen Jong Go Ahead Eagles na een aantrekkelijk duel met 4-1 verloren. Voor de ploeg van trainer Jan Vreman was het de derde achtereenvolgende nederlaag, waardoor De Graafschap 2 nu op de voorlaatste positie staat.

Onder toeziend oog van de voltallige technische staf van De Graafschap begonnen de reserves met een versterkte ploeg aan het duel. Zo stonden Jasper van Heertum, Jesse Schuurman, Frank Olijve en Jeremy Helmer voor de eerste keer aan de aftrap bij een wedstrijd van De Graafschap 2 en was er ook een basisplaats voor doelman Rondeel, Hilderink en Van Nispen. Op het kunstgrasveld van Sportpark De Muggert was de thuisploeg, met Gino Bosz en Alexander Bannink als bekendste namen, de bovenliggende ploeg zonder dat dit voor rust doelpunten tot gevolg had. Na een ongelukkige botsing moest Schuurman na ruim een half uur noodgedwongen gewisseld worden, maar zijn hoofdblessure lijkt verder niet ernstig.

Na tien minuten in de tweede helft opende de Franse spits Rabillard de score, wat achteraf de beslissing van de wedstrijd bleek te zijn. Twintig minuten later was Go Ahead Eagles 2 uitgelopen naar een 4-0 voorsprong dankzij goed uitgespeelde doelpunten van Eddahchouri, Bannink en een directe vrije trap van Bosz. Uit een strafschop scoorde spits Joey Lieshout tien minuten voor tijd de eretreffer voor de bezoekers uit Doetinchem: 4-1.

Opstelling De Graafschap 2: Rondeel; Akarom, Hilderink, Van Heertum (60’ Esselink), Vergara Berrio; Schuurman (33’Jochemsen), Olijve (76’ Ould-Chikh), Van Nispen; Chiazor, Lieshout, Helmer

 

Door onze redactie

Foto’s: Dennis Bresser