csv Apeldoorn legt vv Hierden over de knie

csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag, op een zonnig Orderbos, gedaan wat het moest doen, namelijk winnen. Hierden werd met 4-2 terug naar de Noord-Veluwe gestuurd en daarmee werd het onbevredigende gevoel van de verdiende nederlaag tegen SVZW aan de kant geschoven. In de eerste helft bogen de mannen van Jeroen Burghout een 0-1 achterstand binnen een half uur om in een 4-1 voorsprong. Het was de sterkste rood-gele periode. In de tweede helft bleek csv Apeldoorn niet meer in staat om het goede niveau van de eerste helft vast te houden.

Rond de zesde en zevende minuut kwam de wedstrijd spectaculair tot leven. Een scherp indraaiende corner van Jesse Hartgers verdween via de onderkant van de lat en de rug van doelman Nick Grootkarzijn achter de lijn. De Apeldoorners stonden al met de armen omhoog maar arbiter Oosterkamp wilde van geen doelpunt weten. Later zouden de beelden wel degelijk uitwijzen dat het speeltuig de achterlijn was gepasseerd. In de directe Hierdense tegenstoot bereikte een pass over grote afstand de volledig vrijstaande Rick Boersma. De middenvelder nam de bal vol op de schoen en liet Apeldoorn keeper Bredewolt volstrekt kansloos. Een doelpunt van grote schoonheid! Een tweetal minuten later voorkwam Fedde Dibbink, met een uiterste krachtinspanning, een tweede Hierdense treffer.

De Orderbosbewoners trokken binnen dertig minuten de zaak weer recht. Een voorzet van Sander Krijns werd niet goed verwerkt door Grootkarzijn waardoor de bal via de schouder van Yorick Hogetoorn tot eigen doelpunt werd gepromoveerd. Vijf minuten later kwamen de rood-gelen op een 2-1 voorsprong. Sander Krijns kopte een voorzet van Steven van Es fraai achter doelman Grootkarzijn. In de 29e minuut kroonde Grootkarzijn zich tot grabbelaar van de dag door de bal uit een corner te behandelen als een gloeiend hete bal gehakt: Krijns scoorde eenvoudig de 3-1. In de 38e minuut kopte Fedde Timmer een schitterende voorzet van Romano Luhukay achter Grootkarzijn: 4-1. Op slag van rust zorgde een slordigheidje in de Apeldoornse defensie ervoor dat Maikel Vermeulen de ruststand 4-2 werd.


Sander Krijns juicht op karakteristieke wijze.

Dat doelpunt zorgde er voor dat Hierden er in de tweede doorgang nog in geloofde en ijverig opzoek ging naar het derde doelpunt. Hierden kreeg wat meer balbezit en dacht in de zeventigste minuut recht te hebben op een strafschop. Scheidsrechter Oosterkamp dacht er echter anders over. In de slotfase laaide het vuurtje toch nog even op. Olaf Kluitenberg was dicht bij de 5-2, maar Grootkarzijn verrichte zijn beste actie van de dag. Hierden testte nog een keer de lat boven Bredewolt en in de slotseconde was ‘Man of the Match’ Joey Bosz, dicht bij de bekroning van zijn uitstekende optreden. De paal stond aan het einde van zijn strakke schot. Het was de laatste trap van de alleen in de eerste helft aantrekkelijke pot voetbal.

csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: “We wilden vroeg op voorsprong komen en dat leek ook te gebeuren, maar het doelpunt werd niet toegekend. Hierden kwam vervolgens met een zondagsschot op voorsprong. Hierden had in sommige fasen van de wedstrijd wel wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd het bijna niet. Het stond goed bij ons. In de tweede helft werd het allemaal wat minder. Ik ben blij met de ontwikkeling van sommige spelers. Joey Bosz bijvoorbeeld laat door zijn harde werken anderen beter spelen en ook Sebastian van Laar is aan een goede serie bezig. Maandagavond spelen we thuis tegen DUNO Doorwerth. Ik wil dat alle selectiespelers negentig minuten in de benen hebben. We hebben immers iedereen nodig.”

Man of the Match Joey Bosz: “Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Ik vond ons in de eerste helft tegen KHC en in de oefenwedstrijd tegen VVOG beter spelen. De drie punten zijn wel verdiend, daar gaat het om en het was nodig. De tweede helft was best lastig, de 4-3 kan zomaar vallen en dan weet je nooit wat er gebeurt. Ik heb het erg naar mijn zin en merk dat ik groei met betere medespelers om me heen. In de eerste klasse gaat het allemaal sneller dan wat ik bij AGOVV gewend was.”


Sebastian van Laar in balbezit.

csv Apeldoorn – Hierden 4-2 (4-2)
Scoreverloop: 7. Rick Boersma 0-1, 14. Yorick Hogetoorn 1-1 (eigen doelpunt), 20. Sander Krijns 2-1, 29. Sander Krijns 3-1, 38. Fedde Timmer 4-1, 42. Maikel Vermeulen 4-2

Scheidsrechter: Dhr. S. Oosterkamp
Assistent-scheidsrechters: Dhr. F. Jurrjens (csv Apeldoorn) en dhr. B. Prophitius (Hierden)
Gele kaarten: 54. Yorick Hogetoorn, 73. Dominique Denzel (Hierden), 84. Sebastian van Laar (csv Apeldoorn)
Aantal toeschouwers: 375

Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeffrey van Amersfoort, Fedde Dibbink, Fabian Put, Sebastian van Laar, Steven van Es (90+2. Laurence van den Enk), Joey Bosz, Jesse Hartgers, Romano Luhukay (77. Yorik Meijer), Sander Krijns, Fedde Timmer (73. Olaf Kluitenberg)
Niet gebruikte wisselspelers: Mike Koldenhof, Jesse Perdon

Opstelling Hierden: Nick Grootkarzijn, Yorick Hogetoorn, Yannick Olofsen, Casper Krop, Sander Nieuwhof, Dominique Denzel, Edwin Dekker (27. Donovan Bock), Rick Boersma (80. Mitchel Overveld), Stefan Jansen, Gert Boonen, Maikel Vermeulen (59. Ewout Mulder)
Niet gebruikte wisselspelers: John van Klompenburg, William Beelen

Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren