VSCO’61 weet dankbare punten in huis te houden

In de thuiswedstrijd tegen OWIOS wist VSCO’61 een 1-0 overwinning te boeken. Een doelpunt die tien minuten voor tijd tot stand kwam. In de eerste helft had VSCO’61 een licht overwicht en in de tweede helft was dit omgekeerd. Over het geheel genomen was een gelijkspel terecht, maar de drie punten werden dankbaar in ontvangst genomen door De Kanaries.

In een derby is goed voetbal in de regel meer uitzondering dan regel. Dat was ook zeker het geval in deze gemeentelijke derby. Goed was het niet, maar spannend zeker. Het meest indrukwekkende moment was overigens de een minuut stilte vanwege het overlijden van een jeugdlid van OWIOS. Muisstil was het tijdens de een minuutstilte na het opgedragen van het ‘In memoriam’. Met respect werd herdacht en was het voetbal maar bijzaak.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Na een kwartier lijkt VSCO’61 de score te openen. Een doorkopbal van Bart Schoonhoven werd opgepikt door Rinse van der Velde. Met een uiterste krachtinspanning wist hij de bal langs doelman Remon Vlieger te krijgen, maar de bal werd  door Robin Hop ternauwernood voor de lijn weggewerkt. Vlak voor rust was VSCO’61 opnieuw dreigend. Luca Veldhoen ontdeed zich van enkele tegenstander en vanaf de achterlijn vond hij Jan van ’t Oever die zijn schot gepareerd zag door doelman Vlieger.

De tweede helft was nog geen tien minuten onderweg of VSCO’61 dacht te scoren. Een voorzet van Rinse van der Velde werd door Jan van ’t Oever binnengetikt. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding door Henk Elskamp. OWIOS werd sterker in de duels en werd dreigender voor het doel van Arjan ten Klooster. Mike Bastiaan was het dichtstbij een treffer. Uit een corner kopte hij de bal over doelman Ten Klooster, maar de bal werd voor de lijn gekeerd.

In een wedstrijd die beide kanten op kon, viel tien minuten voor tijd de beslissing. Uit een vrije trap wist Dominique van de Grift met een halve volley feilloos de 1-0 binnen te schieten. OWIOS zette hierna alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Rik Stouwdam schoot vrij, van net buiten de zestien, over het doel. Cornell Balk, die goed aan banden werd gelegd door Sander Stange, schoot vanuit een moeilijke positie net naast.

Gescoord werd er niet meer waardoor VSCO’61 dankbaar de overwinning en de drie punten in ontvangst neemt. Met vier punten uit drie wedstrijden bezet het een plaats in de grote middenmoot. Na wat tegenslagen in de eerste twee wedstrijden, dwongen De Kanaries nu af dat het geluk aan hun zijde was. Volgende week speelt VSCO’61 de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit dat om 14:30 uur begint.