Totale offday voor AGOVV

Door een totale offday tegen SC Hoevelaken (2-6) is AGOVV voorlopig niet meer dan een anonieme speler in de derde klasse B. Er is werk aan de winkel na de tweede competitienederlaag op rij.

Ging het een week eerder tegen VVOP pas in de slotfase mis, tegen Hoevelaken werd zaterdag al veel sneller duidelijk dat er voor AGOVV geen punten weggelegd zouden zijn. In een tijdbestek van twintig minuten na rust scoorden de bezoekers vier keer, en AGOVV stelde er zelf nauwelijks iets tegenover. Dat was de teleurstellende conclusie na een middag waarop bijna niets lukte. Alleen Maikel van der Wijk onttrok zich met twee doelpunten nog enigszins aan de Apeldoornse malaise.

Trainer Gerrit Brouwer had de beschikking over een vrijwel fitte spelersgroep, waar Julius Wille en Niels van Geerenstein weer een basisplaats kregen. De keuzemogelijkheden ten spijt draaide het zaterdag zelden bij de Blauwen. Na wat inleidende beschietingen nam Hoevelaken met twee treffers van Coen Bos en Daniel Bezembinder voor de eerste keer afstand. Dankzij Maikel van der Wijk kon AGOVV die schade nog repareren. De spits was voor rust twee keer trefzeker (de eerste met wat geluk) en het leek bij 2-2 weer even een wedstrijd te worden.

 

Koud uit de kleedkamer kon door de aspiraties een definitieve streep. Robin Elverding schoot van grote afstand raak (2-3) en die klap kwam AGOVV nimmer meer te boven. In de tweede helft werd amper nog een kans gecreëerd, ook niet nadat Brouwer met Moreno Schoenmakers een verse aanvaller binnen de lijnen bracht. Hoevelaken daarentegen combineerde zich op het oog simpel naar nog eens drie doelpunten. Fabian en Daniel Bezembinder toonden zich een ware plaag voor de Apeldoornse defensie. Bij de 2-4 mocht AGOVV zich wel beklagen bij scheidsrechter Marsman, die een overtreding van Hoevelaken onbestraft liet. In de omschakeling sloeg Hoevelaken direct toe.

Om een lang verhaal kort te houden: er lukte zaterdag weinig bij AGOVV en op het verlies viel niets af te dingen. De roep om een goed resultaat zal met het oog op de volgende thuiswedstrijd, zaterdag 12 oktober tegen Zeewolde, groter worden. Anders dreigt, net als vorig seizoen, een vroege val richting de onderste plekken op de ranglijst.

 

AGOVV – SC Hoevelaken 2-6 (2-2). 21. Coen Bos 0-1, 30. Daniel Bezembinder 0-2, 35. Maikel van der Wijk 1-2, 37. Van der Wijk 2-2, 46. Robin Elverding 2-3, 55. Fabian Bezembinder 2-4, 65. Fabian Bezembinder 2-5, 67. Daniel Bezembinder 2-6. Scheidsrechter: Marsman.

Opstelling AGOVV: Fremouw; Soykan, Niels van Geerenstein (59. Frank Averesch), Jansen, Hopman; Niek Averesch, Bosz, Wille; Hoekman (59. Schoenmakers), Ent, Van der Wijk.