Fotoalbum l Doelpuntrijk opening De Treffers(za) tegen FC Zutphen (za)

GROESBEEK –  FC Zutphen heeft op hardhandige wijze kennis gemaakt met de 3e Klasse. In Groesbeek kon een nederlaag ternauwernood worden afgewend. Eindstand 3-3. Het was spits Nathan Geven die in de 92e minuut een uitstekend genomen corner van Rik Vlutters onhoudbaar raak kopte. FC Zutphen wist zodoende na een 3-1 achterstand, en met 10 man, toch nog een punt uit het vuur te slepen. Dat was, gezien het vertoonde spel verdiend, maar vanwege de numerieke minderheid niet verwacht.

Bij aanvang van de wedstrijd lag de bal binnen 1 minuut achter doelman Marijn Sangers. Vanaf de aftrap ontstond een corner voor de thuisploeg, die meteen doeltreffend werd raak gekopt, 1-0.

FC Zutphen zocht daarna vol de aanval, en probeerde vooral voetballend de verdediging van de Treffers uit elkaar te spelen. Daarnaast moest men continu oppassen voor de counter van de gastheren, en waren de hoekschoppen gevaarlijk.

FC Zutphen kreeg ook een aantal corners die weliswaar gevaarlijk waren, maar geen resultaat op leverden. Bovendien werden de combinaties bij de Zutphenaren te ver door gevoerd, waardoor niemand de trekker durfde over te halen.

Vlak voor rust was er een grote kans voor Sem Veeger na goed voorbereidend werk van Lars Huber, maar zijn inzet belandde naast het doel.

Aan de andere kant was er een prima actie van Marijn Sangers in een 1 tegen 1 situatie.

De rust ging daardoor in met een 1-0 stand voor de thuisploeg.

 

Na de rust ontstond een aantrekkelijke wedstrijd.

FC Zutphen ging meteen vol ten aanval. Een prima actie van Sem Veeger werd tot corner geblokt. Hetzelfde overkwam even later Rik Vlutters. Maar in de 50e minuut kwam FC Zutphen op gelijke hoogte. Een uitstekende actie van Nathan Greven in de 16 meter had tot gevolg dat hij ten val werd gebracht.

De toegekende strafschop werd door Rik Vlutters onberispelijk raak geschoten.

Iedereen dacht dat de thuisploeg rijp was voor de sloop, maar dat bleek absoluut niet het geval te zijn.

Vier minuten later kwam men opnieuw op voorsprong na een messcherpe counter, 2-1.

FC Zutphen liet zich achterin in deze fase op een geweldige manier de kaas van het brood eten, want in de 57e minuut stond de 3-1 op het scorebord na een scrimage voor het doel.

 

Het pleitte voor het jonge team van de Zutphenaren dat men niet bij de pakken ging neer zitten. Achterin werd er scherper verdedigd en voorin was er continu dreiging van Nathan Greven en Sem Veeger.

 

fotograaf: HANS TEN BRINKE.

KLIK HIER VOOR HET ALBUM