VIDEO l ZVV Ede knikkert na penaltyreeks Tigers Roermond uit de beker

Wat vorig jaar in Roermond niet lukte, lukte vrijdagavond in de Edese Topsporthal wel! ZVV Ede verslaat Eredivisie-ploeg Tigers Roermond na strafschoppen!

 

Al vroeg in de wedstrijd was Gaouat de maker van de 1-0. Joost van Dam liet de Edese aanhang in een stunt geloven toen hij niet veel later de 2-0 binnenschoot.

De bezoekers vonden voor de rust eenmaal het net, wat een 2-1 ruststand betekende. Aan het begin van de tweede helft stond Paul Prins oog in oog met de doelman van Tigers Roermond. Maar hij kreeg de bal niet in het net.

Halverwege de tweede helft lukte het de bezoekers om de stand weer gelijk te trekken: 2-2. De 2-2 maakte wat los bij de ploeg van Anouar Tighadouini. In het laatste gedeelte van de wedstrijd regende het kansen voor de Edenaren. Maar de bal wilde er niet in! Strafschoppen moesten een winnaar aanwijzen. Nadat Youssef El Hammouchi, Joost van Dam en Boubaker Bouchalga allen hun strafschop raakschoten wist Alpay Yuzgec de laatste penalty van Tigers Roermond te stoppen. ZVV Ede is hiermee door naar de 8ste finales van de KNVB Beker.

Video: ZVV EDE