Voorbeschouwing l FC Zutphen (zat) start competitie tegen de Treffers (za)

Op zaterdag 21 september gaat de competitie in de 3e klasse A van start. De Zutphenaren beginnen met een uit wedstrijd op sportpark Zuid in Groesbeek tegen de Treffers.  Het zal er om gaan de goede resultaten in de voorbereiding voort te zetten. Onder leiding van het trainers duo Arthur Isselman en Ido te Loo, heeft het team bij vlagen goed voetbal laten zien. En de uitslagen logen er niet om. Dat moet de groep zelfvertrouwen hebben gegeven, na het slecht geeindigde vorige seizoen.

 

Doordat diverse talenten vanuit de jeugd zich hebben aan gediend, beschikt FC Zutphen over een brede selectie. Dat maakt het geheel minder kwetsbaar, maar er moeten daardoor ook keuzes worden gemaakt. Voorlopig zijn er 10 namen bekend die in ieder geval in het 1e team spelen. Daarnaast zijn er voor de resterende 5 tot 6 plaatsen nog ca. 12 tot 13 spelers die daarvoor in aanmerking komen. En ook van deze jongens zijn er verschillenden die de afgelopen weken mooie dingen hebben laten zien.

 

De spelers van het 1e en 2e elftal hebben, mede dank zij de begeleiding en de technische en medische staf, met elkaar een hecht geheel opgebouwd. Dat hoor je van diverse kanten, en dat is zeker ook de verdienste van de trainer van het 2e elftal, Toon Hillebrand. Het is dan ook het mooiste wat er is, om samen een prestatie neer te zetten in het komende seizoen.

 

Er zal de komende weken flinke strijd gevoerd moeten worden tegen de ploegen in deze klasse. Voetballend zit het bij de meeste jongens van FC Zutphen wel goed, maar er zal ook met inzet, passie en fysieke krachten gespeeld moeten worden. Daarnaast is zelfbeheersing een goede eigenschap. Onnodig tegen gele kaarten aan lopen is ontzettend jammer. De speler dupeert zich zelf er mee, maar ook zijn team, en teamprestatie.

Iedereen is daarom zeer benieuwd hoe de start van de competitie zal zijn. Steeds meer clubs in het land gaan naar de zaterdag als speeldag. De zaterdagcompetities worden daarom ook jaarlijks zwaarder en ook op divisie niveau voeren de zaterdagclubs de boventoon. Er ligt daarom het komende seizoen weer een prachtige uitdaging voor de zaterdag selectie om tot mooie resultaten te komen. De supporters zullen weer volop meeleven, want de gunfactor naar de jongens en de teamleiding toe is zeer groot.

Beide teams, het 1e elftal en ook zaterdag-2 tegen Otterlo worden veel succes gewenst.