Glazen Bol 4D l Onze titelfavorieten prognose zijn Angeren, Jonge Kracht en Groessen

Zondag start de 4e klasse D, een competitie met veertien ploegen uit de omgeving van Arnhem. Een prachtige klasse vol met derby’s. De redactie van Het Gelderse Voetbal waagt zich aan een voorbeschouwing.     

De 4e klasse D wordt voor meer dan de helft gevuld met ploegen die vorig seizoen ook in deze competitie uitkwamen. Kampioen DVV en periodewinnaar HC’03 promoveerden naar de derde klasse, ONA’53 maakte de overstap naar de zaterdag en Veluwezoom, Eendracht en RKPSC degradeerden naar de vijfde klasse. Hiervoor kwam een trio uit de 4e klasse C: ’t Peeske (4e), Loil (8e) en Sprinkhanen (12e). Uit de vijfde klasse komen de indrukwekkend presterende kampioenen SC Doesburg en RVW en het via de nacompetitie gepromoveerde Loo de 4e klasse D completeren.

Opvallend genoeg heeft alleen Arnhemia zich als poulewinnaar voor de volgende bekerronde geplaatst. De Arnhemse ploeg van de nieuwe trainer Mo Edan mocht niet mopperen over de loting, maar plaatste zich met negen punten uit drie duels overtuigend. SC Doesburg, Groessen, Jonge Kracht, Sprinkhanen en Angeren konden twee winstpartijen noteren. Loo en RVW bleven zonder zege, maar hadden allebei een hele zware poule met twee derdeklassers.

Op basis van de positie op de ranglijst van vorig seizoen, de ontwikkelingen op de regionale transfermarkt, de uitslagen in de voorbereiding, de meningen van de kenners uit ons netwerk en de resultaten in de bekerpoule zien wij drie favorieten voor de titel: Angeren, Jonge Kracht en Groessen.

Dankzij een goede tweede seizoenshelft wist Angeren zich vorig seizoen knap als nummer vier van de ranglijst te plaatsen voor de nacompetitie, in de tweede ronde werd pas na verlenging verloren van Arnhemse Boys. De jeugdige en talentvolle selectie is een jaar verder en wordt gekoppeld aan succestrainer Gerrit-Jan Barten die bij Duno en Spero geweldig presteerde. Grootste gevaar voor Angeren in de jacht naar de derde klasse kan de smalle selectie worden. Jonge Kracht was vorig seizoen de grootste concurrent van kampioen DVV en eindigde knap op de tweede plek. De nacompetitie werd met een nipte nederlaag tegen SCE een flinke teleurstelling voor de roden uit Huissen. Met René Knuiman als nieuwe trainer gaat Jonge Kracht als favoriet voor de titel van start, de selectie kent weinig mutaties en veel scorend vermogen. Als derde titelkandidaat tippen wij Groessen, de formatie van trainer Koen van Loon begon vorig seizoen geweldig aan de competitie. Door een blessuregolf zakte de dorpsclub na de winterstop door de ondergrens. Groessen heeft nu de sterkhouders weer fit en dan staat er een sterke selectie met een geweldig middenveld en veel scorend vermogen. In combinatie met de doorbraak van enkele talenten en de terugkeer van Keyme Bosman kan Groessen wel eens de verrassing van de 4e klasse D worden.

***     Angeren, Jonge Kracht, Groessen
**      Westervoort, GSV’38, SC Doesburg
*    ’t Peeske, GVA, Loil

©Door onze redactie