FC Zutphen (zat.) haalt flink uit tegen SV Rijssen en bereikt 2e bekerronde

FC Zutphen heeft er zaterdag op sportpark ’t Meijerink onder prachtige omstandigheden opnieuw een doelpuntenfestijn van gemaakt. Trainer Arthur Isselman was echter kritisch na afloop. Hij vond deze wedstrijd de slechtste in de beker.  Eindstand 8-0. De Zutphenaren lieten ondanks de hoge score nog diverse mogelijkheden liggen, mede ook door goed keeperswerk van de doelman van Rijssen.

In de 5e minuut viel de 1-0 door Rik Vlutters na een mooie pass van Lars Huber. In de 23e minuut benutte Rik Vlutters een strafschop, nadat hij zelf onderuit was gehaald. In de 32e minuut was het 3-0 door Jesse de Vries, na een prachtige actie van Sem Veeger. In de 39e minuut viel de 4-0 eveneens door Jesse de Vries na een afgemeten voorzet van Lars Huber. En in de 42e minuut de 5-0 door Koen Hulleman na goed voorbereidend werk van Gabi Maduro.

Na de rust miste Rik Vlutters nog een penalty waarna hij zijn fout goed maakte met een mooie schuiver in de 78e minuut wat de 8-0 tot gevolg had. Daarvoor hadden Lars Huber gescoord, via een intikker, en zorgde Gabi Maduro met een prachtig doelpunt voor de 7-0.

Komende zaterdag gaat het er echt om en begint de competitie met een uit wedstrijd tegen de Treffers in Groesbeek, aanvang 15.30 uur.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Jan van der Mark ( 32. Koen Hulleman), Hidde van Kalker, Nando Bleumink, Joost van Vliet, Lars Huber, Rik Vlutters, David te Slaa, Sem Veeger, Gabi Maduro, Jesse de Vries ( 46. Alan Kader).

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Fotograaf: HANS TEN BRINKE