Voorbeschouwing l OWIOS ontvangt voor de beker vv Heerde

OLDEBROEK – OWIOS voetbalt zaterdag haar 1e officiële wedstrijd op het eigen sportpark Bovenmolen tegen vv Heerde. Het betreft een bekerwedstrijd. De wedstrijd begint om 17.00 uur (!) en staat onder leiding van de heer R.J. Nijenhuis. 

Het begint standaard te worden dat vv Heerde en OWIOS de eerste officiële wedstrijd tegen elkaar spelen. Net als voorgaande twee seizoenen openen beide ploegen het bekertoernooi tegen elkaar. Idem als vorig jaar wordt er afgetrapt op sportpark Bovenmolen. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Heerde en een jaar eerder won OWIOS met 2-0 van Heerde. Naast Heerde zit Wijhe ‘92 en WHC in dezelfde bekerpoule. De nummers 1 en 2 in deze poule zullen doorgaan naar de volgende ronde.

 

Heerde komt uit in de 2e klasse zondag in Noord en eindigde vorig jaar op een zeer keurige 3e plaats. OWIOS sloot vorig seizoen de competitie af op een 11e plaats in de 2e klasse zaterdag van district Oost. Voor beide ploegen is deze wedstrijd een mooie krachtmeting om te zien waar ze staan op dit moment in de voorbereiding. De eerste oefenwedstrijden van beide ploegen vallen qua resultaat nog tegen. Er is nog werk aan de winkel, voordat de competitie begint. Heerde won met 4-1 van Vevo (4e klas), verloren met 4-2 van Wijhe ’92 (2e klasse) en gelijkgespeeld met 3-3 tegen KCVO (3-3). OWIOS daarentegen won op het toernooi van de Veluwecup van sv ‘t Harde (4e klas) met 5-2, maar verloor van DSV ’61 (3e klas) met 1-0 en verloor van sv Epe met 3-0 (3e klasse).

 

Beide ploegen zullen de automatismen willen aanscherpen en daarnaast een goede start willen hebben van het bekeravontuur door de eerste wedstrijd te winnen.