Voorbeschouwing l Kozakken Boys – TEC bij seizoensopening van eerste speeldag

De voorbereiding op de competitiestart is met pieken en dalen verlopen voor promovendus TEC.

Door: Kozakken Boys

Het duel van zaterdag 24 augustus op Sportpark De Zwaaier begint om 15:00 uur. Afgelopen seizoen eindigden de Boys als zevende in de competitie. Het was een voetbaljaargang met ups en downs voor de Kozakken, waarin uiteindelijk net geen periodetitel werd gepakt.

Maar dat ligt inmiddels achter ons; tijd om met een frisse blik het nieuwe seizoen in te gaan. Kozakken Boys heeft deze zomer afscheid genomen van enkele spelers. Zo verlieten Ahmed El Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro Sportpark De Zwaaier.

De club roerde zich ook op de transfermarkt en trok onder meer Nando Wormgoor, Kay Tejan, Tyrone Conraad en Jordie van der Laan aan. Met de nieuwelingen gaat Kozakken Boys onder leiding van nieuwe trainer Rick Adjei op jacht naar een mooi seizoen.

Het seizoen wordt geopend met een thuiswedstrijd tegen TEC. Ook bij onze gasten vonden deze zomer de nodige wijzigingen plaats. Zo werd Arjan van der Laan aangesteld als nieuwe oefenmeester en werden onder meer Koen van der Biezen, Julian Calor en Maikel Verkoelen gecontracteerd.

De club uit Tiel was al vier keer eerder tegenstander van de Kozakken en de Boys zijn in die vier wedstrijden ongeslagen. Drie keer werd er gewonnen door de Werkendammers, een keer werd er gelijkgespeeld. De laatste ontmoeting dateert uit maart 2018, toen er op bezoek in Tiel met 1-1 gelijk werd gespeeld. El Azzouti scoorde de enige Werkendamse treffer.

Kozakken Boys hoopt die ongeslagen status zaterdag voort te zetten op het eigen Sportpark De Zwaaier en het nieuwe seizoen te beginnen met drie punten. Het treffen tussen de ploeg van trainer Adjei en TEC begint zaterdag 24 augustus om 15:00 uur.