Hoofdklasser Duno wil zich nog met twee aanvallers versterken

Hoofdklasser  Duno staat aan de vooravond van een historische entree in het landelijke KNVB-toernooi, zaterdag treedt de formatie van de nieuwe trainer Roy de Haan in Raalte aan tegen de sterke eersteklasser Rohda. De afgelopen weken waren er diverse spelers op proef in Doorwerth, maar de gewenste versterking lijkt nog niet gevonden. Duno is met name op zoek naar een aanvallende middenvelder en een flankspeler om de creativiteit binnen de selectie te vergroten en de blessuregolf op te vangen. Trainer Roy de Haan: “Wij zijn tevreden over de stappen die we op dit moment als team al hebben gezet, maar we zijn inderdaad nog op zoek naar die specifieke kwaliteiten die het team echt helemaal af zouden maken”.

Afgelopen zomer werd er bij Duno flink doorgeselecteerd, er werd afscheid van ervaren en dure krachten als Kivuvu, Sprockel en Sissing genomen en er werd gekozen voor jonge en ambitieuze spelers die zich op Hoofdklasse niveau willen bewijzen. Bij de plaatselijke profclubs werden Mats Grotenbreg (Vitesse), Cali Daniel (NEC) en Lars Hekkers (De Graafschap) weggeplukt en ook Rafael Boer (TEC), Sam van Essen (De Treffers), Kurtley de Windt (TEC) en EmiljAstamirov (SKV) passen bij het nieuwe DNA van de Doorwerthse club die zeven jaar geleden nog in de kelderklasse actief was . In de voorbereiding werd de training van Duno door diverse proefspelers bezocht, maar onder meer Sherwin Grot (nu in België) en Admir Omerovic passen niet exact in het gevraagde proefiel.

Afgelopen zaterdag won Duno in Groesbeek het prestigieuze Gerrit Langeveld toernooi van De Treffers door onder meer Silvolde met 2-0 te verslaan. In dat duel raakten drie spelers van de toch al smalle selectie van trainer De Haan geblesseerd. Aanvaller Joey Godee is met een zware blessure zelfs tot november uitgeschakeld. Voor het sluiten van de transfermarkt hoopt Duno echter nog twee buitenkansjes te presenteren die het elftal aanvallend ook meer mogelijkheden geven. Op 31 augustus opent Duno de Hoofdklasse A met een thuiswedstrijd tegen Achilles’29.

 

Door onze redactie