NEC huurt FC Groningen middenvelder Tom van de Looi

NEC heeft zich het komende seizoen verzekerd van de diensten van Tom van de Looi. De centrale middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van FC Groningen en sluit per direct aan bij de selectie van N.E.C. Van de Looi zal bij N.E.C. met rugnummer 6 gaan spelen. 

Foto: Nec Nijmegen

Algemeen directeur Wilco van Schaik is content met de komst van Van de Looi: “Met de komst Tom voorzien we ons middenveld van een flinke kwaliteitsimpuls. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel eredivisie wedstrijden in de benen en brengt hij dus de nodige ervaring met zich mee. Tom heeft alles tot op heden bereikt door elke dag keihard te werken en in zichzelf te investeren. Dat is precies de mentaliteit die we hier willen zien bij N.E.C. en met deze eigenschappen vormt hij ook direct een voorbeeld voor de jonge spelers in onze ploeg. We wensen Tom heel veel succes bij N.E.C. en kijken uit naar een prettige samenwerking.”

Tom van de Looi over zijn komst: “Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan. N.E.C. is een grote club met goede faciliteiten en een mooie, fanatieke achterban. In de gesprekken die ik gevoerd heb met de clubleiding heb ik een duidelijk en ambitieus beeld geschetst gekregen van waar de club naartoe wil en ik denk dat ik daar op mijn manier zowel binnen als buiten de lijnen een goede bijdrage aan kan leveren.”

Tom van de Looi speelde in zijn carriére tot op heden 35 eredivisie-duels voor FC Groningen. Daarnaast kwam Van de Looi uit voor alle vertegenwoordigende nationale elftallen tot onder 20 jaar.