Oud Vitesse held DJ Dejan Curovic overleden op 51 jarig leeftijd

Vitesse-held Dejan Čurović is zondag, een dag na zijn 51ste verjaardag, overleden. Volgens zijn oude club Partizan Belgrado overleed de oud-speler van de Arnhemse club aan leukemie. 

Vitesse zegt in een reactie ‘enorm geschokt te zijn door het plotselinge overlijden van Dejan Čurović’. De uit Servië afkomstige spits werd al snel ongekend populair in Arnhem. Hij maakte het laatste doelpunt op Nieuw-Monnikenhuize en het eerste doelpunt in GelreDome.

Čurović, ook wel bekend als DJ Superstar, mocht na de gewonnen bekerfinale in 2017 de KNVB-beker officieel uitreiken.

Čurović speelde eerder voor FK Zemun en FK Partizan voordat hij in 1994 naar Arnhem kwam. Hij stal al snel de Vitesse-harten. Čurović vormde onder andere het befaamde en gevreesde spitsenduo met Nikos Machlas.

In Arnhem groeide Čurović uit tot een ware publiekslieveling. En die liefde was geheel wederzijds. Čurović maakt zelfs onderdeel uit van het ‘Elftal van de Eeuw’. Hij sloot zijn carrière af bij FC Groningen.

Vitesse speelt vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met rouwbanden en er wordt een minuut stilte gehouden voorafgaand aan het duel.