Compleet gewijzigd De Graafschap verslaat Cambuur bij seizoensopening (fotoalbum)

Titelfavoriet De Graafschap is het seizoen uitstekend begonnen. Op een goed gevulde en sfeervolle De Vijverberg werd het Cambuur van trainer Henk de Jong met 2-De wedstrijd werd in een enorm hoog tempo gespeeld en was eerder leuk dan goed. Vlak voor rust scoorde El Jebli uit een makkelijk gegeven strafschop de openingstreffer, waarna het snel in de tweede helft 2-0 werd door een eigen doelpunt van Mac-Intosch na een goede actie van de sterke Jesse Schuurman.

De laatste keer dat De Graafschap op De Vijverberg won was op 22 mei, nog geen drie maanden geleden. Ook toen werd Cambuur met 2-0 verslagen, een flinke maar vergeefse stap richting handhaving. Elf weken later heeft de  ploeg uit Doetinchem een compleet nieuw gezicht gekregen. Niet alleen werd trainer Henk de Jong vervangen door Mike Snoei, ook negen (!) van de elf basisspelers waren anders. Niemand heeft het meer over Bertrams, Straalman, Nieuwpoort, Serrarens, Bahoui of Benschop. In no-time heeft De Graafschap een nieuw gezicht gekregen zonder dat het elftal als een vreemdelingenlegioen of een stelletje gelukszoekers overkomt. Een groot compliment voor de technische leiding die snel en adequaat heeft ingegrepen en met onder meer Van Huizen (Telstar), Schuurman (Vitesse), Breinburg (Sparta), Baas (Go Ahead Eagles) en Seuntjens (VVV) bovengemiddelde spelers voor het tweede niveau heeft binnen gehaald. Opvallend: de geblesseerd uitgevallen Owusu en de luid toegezongen El Jebli zijn de enige twee basiskrachten die Cambuur tweemaal versloegen en waren de afgelopen week de meest besproken spelers. Mochten deze twee sterkhouders alsnog vertrekken, heeft De Graafschap met Van Heertum en Helmer de vervangers al klaar staan.

Vrijdagavond moet De Graafschap in Maastricht tegen MVV de goede competitiestart een passend vervolg geven. Dit moet dan wel zonder de steun van de fanatieke aanhang gebeuren, die uit onvrede over het supportersonvriendelijke beleid in Maastricht de uitwedstrijd boycot.

Klık hier voor het album van  Ben Gal

Door onze redactie