Verdediger Bas Kuipers dwingt contact af bij NEC

De proefperiode van Bas Kuipers bij N.E.C. krijgt een vervolg. De linksback maakte de afgelopen dagen een goede indruk gedurende de trainingen van de Nijmeegse ploeg, waardoor de verdediger een contract aangeboden heeft gekregen. Kuipers tekent voor één seizoen, met een optie voor nog een extra jaar.

 

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met het aantrekken van Kuipers: ‘’Bas is een speler die we al langere tijd volgde. Toen afgelopen week zijn contract bij FC Viitorul werd ontbonden hebben we snel, en met succes, gehandeld. Bas is een echte prof en geeft altijd 100%, iets wat natuurlijk bij N.E.C. past. We wensen Bas veel sportief succes bij onze club.’’

 

De verdediger doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en schopte het tot Jong Ajax. Na een verhuurperiode aan Excelsior nam de Rotterdamse ploeg de linksback definitief over van de Amsterdammers. In de zomer van 2017 vertrok de verdediger naar ADO Den Haag, waarna hij anderhalf jaar later richting Roemenië zou trekken. Kuipers heeft 83 duels ervaring in de Eredivisie en speelde 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: NEC