Experiment KNVB om VAR-communicatie op schermen tonen met Johan Cruijff Schaal

De KNVB gaat tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal experimenteren met informatie op videoschermen over VAR-momenten. 

Op de schermen verschijnen dan teksten als “mogelijke strafschop vanwege handsbal” of “mogelijke rode kaart vanwege overtreding”. De voetbalbond wil zo de toeschouwers meer inzicht geven in VAR-beslissingen.

“Een van de verbeterpunten die voortkwamen uit het eerste seizoen VAR in de eredivisie, was dat het publiek beter geïnformeerd wilde worden over VAR-situaties. Te vaak wisten toeschouwers niet precies waarom de VAR ingreep. Een manier om daar meer duidelijkheid over te verschaffen, is het vertonen van de VAR-beslissing op de videoschermen in het stadion”, legt de voetbalbond uit.

In overleg met de clubs wordt gekeken wanneer de VAR-communicatie op videoschermen bij alle eredivisiewedstrijden wordt getoond.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat zaterdag tussen Ajax en PSV en het beginsignaal klinkt om 18.00 uur.