In Hattem gebeurt iets unieks: voor het eerst krijgen twee clubs ARAG arbitrage certificaat

De afgelopen 1,5 maand mochten maar liefst vijf verenigingen het KNVB|ARAG fairplay certificaat ondertekenen. ONB uit Drachten, SC Buitenboys uit Almere, SDOL uit Luttenberg en SVI uit Zwolle hebben alle vijf het kwaliteitskeurmerk ontvangen voor hun goede clubarbitragebeleid.

Door: KNVB.nl

In Hattem gebeurde wat unieks: voor het eerst kregen twee verenigingen sámen het ARAG certificaat. Vv Hattem en Hatto Heim hebben een gezamenlijke scheidsrechterscommissie en hun scheidsrechters fluiten bij beide verenigingen.

ONB

Op vrijdag 10 mei ondertekende voorzitter Henk Stijger namens ONB het certificaat. De trotse scheidsrechterscoördinator Johan Thijssen lichtte eerst samen met KNVB procesbegeleider Barry Huizinga toe hoe zij tot het goede clubarbitragebeleid zijn gekomen. Na de officiële ondertekening gaf betaald voetbalscheidsrechter Siemen Mulder een leuke en interessante presentatie met als afsluiting een quiz.

SC Buitenboys

Zaterdag 18 mei was het feest in Almere bij sportpark Polderkwartier. SC Buitenboys ontving als eerste Almeerse club het KNVB|ARAG fairplay certificaat. Voorzitter Richard Langeveld ondertekende samen met de supertrotse voorzitter scheidsrechterzaken Ferry Los het certificaat, welke FIFA-scheidsrechter Kevin Blom samen met Evert Franken van ARAG uitreikte. Gezamenlijk werden er nog enkele jeugdwedstrijden bekeken op het mooie complex te Almere, waarbij Blom enkele nuttige tips gaf aan de jonge scheidsrechters. Al met al een prachtige dag om op terug te kijken.

SDOL

Zondag 26 mei, voorafgaand aan de derby SDOL 1 – Mariënheem 1, kreeg de scheidsrechterscommissie van SDOL hun certificering. Betaald voetbalscheidsrechter Jeroen Manschot was naar Luttenberg afgereisd waar hij samen met Gert-Jan Siebelink van ARAG het fairplay certificaat uitreikte. De 20-jarige trotse scheidsrechterscoördinator Stan Endeman nam het kwaliteitskeurmerk in ontvangst.

Hattem en Hatto Heim

 

Tijdens de Hattem Trophy 2019 mochten de twee clubs vv Hattem en Hatto Heim samen het KNVB|ARAG fairplay certificaat ontvangen. Een unicum! Nog nooit eerder werkten twee clubs vanaf het begin af aan samen. Het gehele clubarbitragebeleid geldt voor beide verenigingen. Kartrekker Marco Verduin mocht namens beide verenigingen het certificaat ondertekenen. Namens ARAG overhandigde Franken de clubs twee tassen met scheidsrechtershirts en twee borden om op te hangen.

SVI

Het ARAG|KNVB seizoen werd afgesloten op de familiedag bij SVI in Zwolle. De scheidsrechterscommissie werd, net als alle kampioenen van dit seizoen, zaterdag 22 juni gehuldigd omdat zij het ARAG KNVB fairplay certificaat hebben mogen ontvangen. Namens de vereniging en als voorzitter van de scheidsrechterscommissie ondertekende Ralf van Hoorn het certificaat.