Nieuwe Eendracht ’30 trainer Bas van Bon verwelkomt zeven nieuwe spelers

Groter kan het contrast bijna niet zijn: zondag 16 juni werkte Eendracht ’30 nog de spannende finale voor handhaving in de 2e klasse af en dinsdag erop stond alweer de 1e bijeenkomst voor het nieuwe voetbalseizoen op het programma.  Nieuwe trainer Bas van Bon deelde zijn verwachtingen met de nieuwe selectie en zag daarin de nodige nieuwe gezichten. Daartegenover staat ook het vertrek van een aantal sterkhouders.

Zo verlaat onze topkeeper Michiel Peters Weem gaat na zes mooie Eendrachtjaren terug naar zijn Boys in Overasselt, waar hij als voetballer door wil gaan. De onverwoestbare schrik van alle spitsen, Niek Smulders, gaat met een goed gevoel stoppen met prestatievoetbal en heeft zich overgeschreven naar een vriendenteam bij Juliana ’31 uit Malden. Mikey Lebbing, onze balkunstenaar, gaat zijn niet geringe voetbalkunsten waarschijnlijk vertonen op zaterdagmiddag bij Eendracht ZA2 en Tijn Wabeke, de kilometervreter op het middenveld, heeft in één seizoen meer kilometers gemaakt dan anderen in drie jaar en mag dan ook bij zijn Heijen de kar gaan trekken. Dat gaat hem ongetwijfeld lukken!

Eendracht gaat alle vier deze toppers zeker missen. Als voetballer maar ook zeker door hun prettige persoonlijkheden, als mens. We zien jullie graag nog eens terug langs de lijn of op het veld van de Maasvallei. De dit seizoen weer ernstig geblesseerd geraakte Remco Benders zet daarbij, zoals al eerder bekend werd, noodgedwongen een punt achter zijn voetbalcarrière en gaat bij Eendracht 1 verder als teamleider.

Naast deze vijf stoppende spelers zijn er zeven die het vanaf komend jaar in het groenwit gaan proberen. Een hartelijk welkom aan Maks Nas, Jelte Arts, Sem Volleberg, Daan van Geenen, Bob Kuppen, Daley Hoogakker en oude bekende Dardan Gabrica. Maks (aanvallende middenvelder), Jelte (verdediger) en Daan (verdediger) komen over van Germania. Bob Kuppen komt als keeper over van de amateurtak van NEC, terwijl oude bekende Dardan Gabricia na een kortstondig avontuur bij Batavia zijn heil weer komt zoeken op De Maasvallei. Sem Volleberg en Daley Hoogakker, beide spits, komen over van Juliana ’31 JO19. De nieuwe trainer Bas van Bon kan aan de bak met een 1e selectie van 22 spelers. Verder is Remy Giesbers nieuw als teamleider bij het 1e. De nieuwe keeperstrainer Jan Schipper kan aan de slag met de vier keepers van 1 en 2.

 

Ook bij het 2e elftal zijn er enkele spelers die aansluiten en zeker een versterking zijn voor het team van coach Roy Pool. Met Maikel Kersten, Fabian Toonen, Kay van Wamel, Remco Siebenheller en Ruben Verwaayen komen er allemaal jongens uit de Eendrachtjeugd bij. Pool heeft net als Van Bon de beschikking over maar liefst 22 spelers voor het 2e elftal.

Maar voordat zij daarmee aan de slag gaan, is het eerst tijd voor lekker voetbalvakantie, alhoewel het trainings- en fitness- schema van trainer Bas van Bon wel zorgt voor het nodige huiswerk. Succes en veel plezier daarmee en zorg dat je fit bent op zondag 11 augustus voor de 1e training!