De Graafschap komt met de schrik vrij in Doetinchemse derby tegen DZC’68

De Graafschap heeft dinsdagavond de vierde oefenpot, tegen stadgenoot DZC’68, gewonnen.  Eindstand 2-3. Op Sportpark Zuid werd een nipte 2-3 overwinning geboekt. Milan Hilderink, Roland Baas en Jordy Thomassen waren verantwoordelijk voor de doelpunten van de Superboeren, zo zagen zo’n 2.000 toeschouwers.

Fraai spandoek bij opkomst

Voorafgaand aan de wedstrijd was een prachtig spandoek te zien. ‘Vallen, opstaan en doorgaan!’ was de duidelijke boodschap voor komend seizoen. De Graafschap-trainer Mike Snoei liet zijn ploeg in een 3-4-3-formatie starten; Milan Hilderink, Ted van de Pavert en Roland Baas vormden de driemans-achterhoede. De Superboeren waren via Jordy Thomassen (bal op de paal) al dicht bij een doelpunt en kwamen dankzij Hilderink op voorsprong. Nadat Javier Vet met een knal van afstand de lat had geraakt, maakte DZC’68 enkele minuten later de gelijkmaker (goal Dylan Hendriksen).

Nipte overwinning

In het verloop van de eerste helft stichtte De Graafschap gevaar, maar Thomassen en Vet scoorden niet – mede dankzij goed ingrijpen van DZC-doelman Mike Thus. Net voor rust werd linksback Baas goed diepgestuurd. Hij faalde oog-in-oog met Thus niet en maakte de 1-2. De Doetinchemse stadgenoot verweerde zich goed, maar zag dat Thomassen na 56 minuten spelen uit een afgeslagen voorzet voor de 1-3 zorgde. In de slotfase werd het spel, onder meer door de vele wissels, wat slordiger en bepaalde Jelle van Rinsum de eindstand op 2-3.

Fotos: Lindi van Ingen

KLIK HIER VOOR HET ALBUM