Oefen l Voorwaarts Twello houdt één helft goed stand tegen Go Ahead Eagles (FOTOREEKS)

Go Ahead Eagles heeft woensdagavond ook de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar seizoen 2019/2020 winnend afgesloten. Op sportpark De Laene won het team van trainer Jack de Gier – na een 1-1 ruststand – met 1-5 van Voorwaarts Twello.

Het duurde even voordat Go Ahead Eagles tegen Voorwaarts Twello het juiste ritme te pakken had. Op een tweetal speldenprikjes van Wout Droste en proefspeler Rashaan Fernandes na hadden de in het zwarte uitshirt getooide Deventenaren aanvankelijk moeite om het de oranjehemden moeilijk te maken. Sterker nog, de eerste de beste kans voor de Twellonaren was gelijk raak. Marcus van Geelen dook op voor Eagles-doelman Hobie Verhulst en rondde in de 14e minuut bekwaam af: 1-0. Nog voor rust repareerde Richard van der Venne echter de schade met een heuse ‘slidinggoal’: 1-1 in de 32e minuut.
Net zoals drie dagen eerder tegen SV Terwolde stuurde De Gier in de tweede helft een compleet ander elftal de wei in dan voor de rust. Even was het schrikken toen Voorwaarts Twello in de eerste minuut van de tweede helft de buitenkant van de paal raakte. Het waren twee proefspelers die Go Ahead Eagles op een voorsprong zetten. De Zweedse linksbuiten Adrian Edqvist bediende de Franse spits Antoine Rabillard, die in de 58e minuut met de punt van zijn schoen in de verre hoek raak schoot: 1-2.
Het verzet van Voorwaarts Twello leek daarmee gebroken. Nadat pogingen van Martijn Berden, Rabillard en Olaf Kok nog geen doel troffen, was het de snelle Berden die alleen voor de doelman niet faalde: 1-3 in de 75e minuut. De vierde treffer van Deventer makelij volgde een paar minuten later. Berden bereikte Rabillard, die voor zijn tweede doelpunt van de avond tekende: 1-4. Het slotakkoord was voor Berden, die in de 85e minuut eveneens voor de tweede keer scoorde en de eindstand op 1-5 bepaalde.
KLIK HIER VOOR HET ALBUM
Fotos: Dennis Bresser