VV Tricht op televisie: ‘3e klasse D was een mooi avontuur’

VV Tricht stond in het voorjaar van 2008 volop in de belangstelling vanwege het programma 3e Klasse D. Wekelijks was op Nederland 3 te zien hoe de club streed tegen degradatie. Daarbij werd het een handje geholpen door trainer Rob Jacobs. Ramon van Soelen is de enige van dat team die nog steeds in het eerste elftal van de dorpsclub speelt. Nu, elf jaar later, blikt hij terug op een bijzondere tijd.

“Ik weet nog goed dat er ineens een cameraploeg langskwam op onze training. Dat overviel ons nogal. We waren stomverbaasd toen we hoorden wat het plan was”, vertelt Van Soelen die in het betreffende seizoen goed was voor maar liefst 24 doelpunten. “Op dat moment begonnen ook direct de opnames. Uiteraard is er goed overlegd wat wel en niet gefilmd zou worden, en als iemand echt niet zou willen, was daar een oplossing voor. Maar over het algemeen was iedereen positief. Al waren er ook mensen die bang waren dat de tegenstanders extra gemotiveerd tegen ons zouden zijn. Iedereen wilde natuurlijk voor de televisiecamera’s goed presteren.”

Voormalig proftrainer Rob Jacobs kwam naast Arthur van Soelen (de vader van Ramon) te staan als trainer. Met zijn kennis en ervaring moest de ploeg in een paar maanden tijd vanuit een bijna uitzichtloze situatie degradatie proberen af te wenden. Zij werden daarbij geholpen door onder andere Frank de Boer die een gasttraining gaf en een peptalk van Hans van Breukelen. “Dat waren fantastische ervaringen. Daar hebben we zeker veel aan gehad.” Lees meer