Voetbalreizen naar Premier League 2019-2020 (Advertorial)

Het voetbalseizoen 2018-2019 zit er inmiddels weer op, maar we kijken nu alweer uit naar het nieuwe seizoen. Zo’n lange tijd zonder voetbal, dat is natuurlijk voor iedere man lastig.

De Engelse Premier League is volgens kenners de competitie met het hoogste niveau en daarom het leukst om naar te kijken. Ook afgelopen seizoen was de Premier League tot het laatst spannend, met name door de titelstrijd tussen Manchester City en Liverpool. Ook het volgende seizoen belooft weer een spektakel te worden. Er zijn in ieder geval twee clubs die naar alle waarschijnlijkheid weer bovenin de competitie mee gaan draaien:

Manchester City

Manchester City is op dit moment titelhouder in Engeland. Het team van Pep Guardiola hield het dus tot het laatste moment spannend, maar wist op de laatste speeldag van de competitie kampioen te worden. Niet alleen de Premier League werd gewonnen, maar ook de Community Shield, de League Cup én de FA Cup. Een werkelijk bizar goed seizoen voor de Citizens dus. Als je kijkt naar de spelers die ze hebben staan, is het ook geen wonder dat ze zo goed presteren. Spelers als Kevin de Bruyne en Leroy Sané moesten zelfs vaak genoegen nemen met een plaats op de bank. Wel een tegenvaller voor Manchester City was de uitschakeling in de kwartfinale tegen Tottenham Hotspur. In een bizarre tweede wedstrijd met een bizar eind trok Tottenham aan het langste eind. Ook komend seizoen zal er weer naar Manchester City worden gekeken als één van de favorieten voor de Premier League én voor de Champions League.

Liverpool

Lange tijd ging Liverpool aan kop in de Premier League afgelopen seizoen. Na een wat mindere periode belandde de ploeg toch weer op de tweede plaats, waar het uiteindelijk uit eindigde. Het leek weer een redelijk verloren seizoen te worden voor ‘The Reds’, maar het seizoen eindigde uiteindelijk toch in euforie. In de halve finale wist de ploeg van Jürgen Klopp een 3-0 achterstand tegen Barcelona om te draaien door in eigen huis met 4-0 te winnen. Hierdoor bereikten ze de finale, die gewonnen werd van Tottenham Hotspur. Uiteindelijk mag Liverpool dus spreken van een gelukt seizoen, maar toch knaagt ook dat gemiste kampioenschap. De laatste keer dat Liverpool de Premier League wist te winnen was in 1990 en dus wordt het nu echt weer tijd voor de club om dat kampioenschap te gaan veroveren. Wellicht gaat dit in het seizoen 2019-2020 wel lukken?

Het speelschema van de Premier League voor het nieuwe seizoen is inmiddels bekend. Met tegenstanders als bijvoorbeeld Chelsea en Tottenham Hotspur zal het voor zowel Manchester City als Liverpool niet makkelijk worden om zomaar die titel te gaan winnen en ook de onderlinge strijd (eerste op 9 november) zal belangrijk worden voor het kampioenschap.

Wil jij een van de Premier League wedstrijden bezoeken? Bekijk de voetbalreizen Premier League en maak het Engelse topvoetbal een keer van dichtbij mee!