Finale B-selecties l Nunspeet verslaat Hierden en promoveert naar hoofdklasse reserves

Op een sfeervol sportpark Hulshorst begon Hierden aan de finale-wedstrijd voor een plaats in de hoofdklasse.


Het 2e team van VV Hierden startte goed, maar moest, naar gelang de eerste helft vorderde, het initiatief toch laten aan Nunspeet, zonder dat dit team in kansrijke positie kwam; integendeel, het was Hierden 2 dat de score in de 21e minuut opende door een mooie schuiver met links van Casper Krop: 1-0.

Toch bleef Nunspeet aandringen, maar vlak voor rust was Hierden 2 toch dichtbij de 2-0, toen Gert Boonen, de Nunspeetse keeper van dichtbij net niet wist te passeren.
In de tweede helft een zelfde beeld, maar wist Bernhard van Panhuis nog een keer de paal te raken, hetgeen Nunspeet 2 aan de andere kant ook tweemaal deed, maar dan de lat.
Hierden had de wedstrijd redelijk onder controle, maar voor Hierden duurde de wedstrijd 10 minuten te lang en liet het zich tien minuten voor tijd te veel terugzakken, mede door de druk van Nunspeet en dat was net de periode dat Nunspeet langszij kwam en daarna
zelfs op een 1-2 voorsprong. Dit gaven de Nunspeters niet meer uit handen en dwongen hiermee de felbegeerde promotie naar de hoofdklasse af.