NC FINALE l Vv Ewijk krijgt mooi cadeau voor verjaardag

Tweede Pinksterdag was het erop of eronder voor de jarige Ewijkers. De club die dit jaar 75 jaar bestaat, kon voor het eerst in de clubhistorie promoveren naar een niveau hoger. Hiervoor moest nog wel in het allerlaatste duel van seizoen 2018-2019 gewonnen worden van WWNA.

Voor de ploeg van trainer Bram Remkes stond er maandagmiddag een hoop op het spel. Bij winst op WWNA zouden ze eindelijk weten te promoveren naar de derde klasse. Zonder klaarblijkelijk enige zenuwen begonnen de oranjezwarten fel aan de wedstrijd. Na een paar plaagstootjes was het na een goed kwartier spelen al raak. Jordy Poppelier opende met zijn hoofd de score in deze allesbeslissende wedstrijd, 1-0. Vanaf dat moment leek het eenrichtingsverkeer naar het Wenum-Wieselse goal. WWNA probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar had het vizier niet op scherp staan. Twintig minuten na het eerste doelpunt werd de score verdubbeld. Na een goede aanval over de rechterflank kwam de bal bij Sjoerd van der Hagt. Hij aarzelde op zijn beurt geen moment en schoot het tweede doelpunt van de middag binnen, 2-0.

Na rust probeerde WWNA uit een ander vaatje te tappen. Vv Ewijk liet met een 2-0 voorsprong de zwartwitten vrijuit voetballen, maar stond verdedigend als een huis. Het lukte WWNA niet om tot een 100% kans te komen en de bal tussen de palen te krijgen. 71 minuten in de wedstrijd werd door Ewijk de genadeklap uitgedeeld. Tom Diebels speelde zichzelf goed vrij en kwam alleen voor sluitpost Wouter Jaspers. Diebels behield de rust en ronde fraai af, 3-0. Vier minuten later werd het lot voor WWNA beslecht. Door een treffer van Bas Jacobs werd de score onoverkomelijk en promotie naar de derde klasse vrijwel zeker gesteld. WWNA probeerde nog wel een eretreffer te forceren, maar had hier geen geluk bij. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest op sportpark de Bakenberg los. Op het door beide clubs gekozen neutrale terrein van voetbalvereniging SML waren de meegereisde fans uitzinnig van vreugde. Hun vereniging promoveerde voor het eerst in de clubhistorie naar de derde klasse. Door deze overwinning moet WWNA noodgedwongen nog een jaar in de ‘Bundesliga’ van Apeldoorn uitkomen.

Trainer Bernhard van Werven van WWNA zag dat zijn ploeg grote stappen in de tweede seizoenshelft maakte, maar moest zijn meerdere erkennen in de ploeg van collega Bram Remkes. “Volgend seizoen maar proberen kampioen te worden in 4F, dan hoeven we ook geen nacompetitie te spelen”, aldus Van Werven.

Door: René Hulshoff (HGV)