NC l Rood Wit’58 handhaaft zich na thriller tegen Juliana’31 (FOTOALBUM)

Veenendaal – Rood-Wit ‘58 speelt volgend seizoen wederom in de derde klasse. Dat wees de finale van de nacompetitie met vierdeklasser Juliana ‘31 uit. Op neutraal terrein, op het sportcomplex van VRC uit Veenendaal, eindigde het na verlenging in 3-2 voor Rood-Wit.

Door: De Stentor

Na precies een kwartier was de eerste grote kans van de wedstrijd, Barry Grevengoed ging alleen op het Juliana-doel af maar trof met zijn schot doelman Eef Booltink. De ploeg uit Malden opende vervolgens de score, na een snelle uitbraak was Marc de Winter de doelpuntenmaker: 0-1.

Keeper René van Hemel behoedde zijn ploeg een minuut later voor de 0-2 met een knappe redding. Door de harde wind kwam Rood-Wit niet tot zijn geliefde spel, want de rappe buitenspelers werden amper bereikt.

Na de onderbreking, met de wind in de rug, had Rood-Wit meteen de druk erop en scoorde Johan van den Brink met een droge knal uit de rebound.

In de laatste fase werd het rommeliger, mede door de druk die op het duel lag. Beide ploegen zochten voorzichtig de aanval, maar wilden niet te veel risico nemen. Daardoor ging het duel naar verlenging, waarin Grevengoed Rood-Wit direct liet juichen: 2-1. De buitenspeler zou dé man van de verlenging worden, want nog geen tien minuten later ramde hij snoeihard de 3-1 tegen de touwen.

Het duel leek beslist maar werd nog spannend toen Leon Hoytink voor de 3-2 zorgde na matig ingrijpen in de verdediging van Rood-Wit. Daar bleef het bij waardoor het feest was bij de ploeg van trainer Eddy Kraaij.

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

EEN FOTO UIT DEZE ALBUM KAN JE BESTELLEN VIA DEZE PAGINA

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA