NC l Derde Divisie komt dichterbij voor Sparta Nijkerk na zege op Eemdijk (FOTOALBUM)

Sparta Nijkerk door naar de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde divisie!

Door: Nico Fiegen NIJKERK

Via de social media liet men vanuit Bunschoten weten dat het zou gaan stormen, richting het doel van Sparta Nijkerk. De ‘Diekers’ hadden een 2-0 nederlaag goed te maken en waren niet van plan zich zomaar neer te leggen bij degradatie uit de 3edivisie. De enigen die het lieten stormen waren de weergoden. Onder soms erbarmelijke omstandigheden moest de thuisploeg in de slotfase zelfs een nederlaag accepteren. Sparta Nijkerk kan zich na 4 winstpartijen in de nacompetitie opmaken voor de finale, af te werken in een dubbele ontmoeting met Volendam.

 

Na de rust brak voor de bezoekers letterlijk en figuurlijk de zon door. Misschien wel juist omdat het weer opknapte kwam Sparta Nijkerk wél in haar spel. Meer en meer werd de defensie van Eemdijk open gereten met fraaie voorbereidende acties van Plet en de excellerende Jesse Buijtenhuis, spijtig genoeg werden die lang niet altijd verzilverd. Tot in de 75eminuut. Een prima schot van Adriaan Kruisheer gooide (met de 2-0 van afgelopen dinsdag al in de achterzak) de wedstrijd in het slot, de winnende treffer van Spartaan van het Jaar Donny van der Wal was de uiteindelijke bevestiging van het feit dat Sparta Nijkerk haar tegenstander in die 2 duels gewoon de baas was. Blijdschap in het Nijkerkse kamp waar men terdege beseft dat er nog steeds niets tastbaars gewonnen is. Komende dinsdagavond in eigen huis (20:00 uur) en komende zaterdag aan de boorden van het IJsselmeer tegen Volendam (één van de periodekampioenen in de hoofdklasse A en ook overtuigend finalist) moet het gebeuren!

Het Nijkerkse legioen hunkert, zeker na het mislukte kampioensduel tegen ACV van 2 weken geleden, naar promotie. De spelers gunnen zichzelf maar zeker ook hun supportersschare heel graag een feestje.  Maar daarvoor moeten Speelziek en zijn mannen nog minstens 2 x 90 minuten vlammen.

 

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek

KLIK HIER VOOR HET ALBUM