VIOD O8-1 grijpt districtsbeker na klinkende zege op RKHVV Vogido-O8-1 (VIDEO)

Het is zaterdag 1 juni 2019. Niet alleen de Champions League finale 2019 is vandaag, maar ook de finale van de KNVB beker. En niemand minder dan onze eigen JO8-1 staat in de finale!

 

Ajax heeft de finale niet gehaald en ook De Graafschap zorgde voor veel teleurgestelde supporters afgelopen dinsdagavond. Maar, we hebben nog 1 team die al dit leed weer goed kan maken vandaag, en dit team bestaat uit:

Jisse, Hayley, Finn, Quinn, Tom, Thijmen, Thomas en Dinzer!!

 

Kom op jongens en meisje: laat zien wat jullie kunnen!

 

De wedstrijd
De hele week wordt er al over gepraat: ‘geen vuurwerk’, want dat mag echt niet afgestoken worden. Maar ja, echte supporters houden zich niet altijd netjes aan de regels. Zo ook de grote aanhang van de JO8-1, want jazeker de aanhang is zeer groot vandaag! Maar, om niet betrapt te worden kiezen de supporters voor een anonieme sfeeractie: gemaskerd en al staan ze aan de zijlijn van het veld om de kleuren van onze club goed zichtbaar te maken met rook:  rood-zwart gaat winnen! Ook diverse toeters klinken over het hele complex. Kortom, het is goed duidelijk op welk veld VIOD speelt 😉.

Hayley is vandaag onze keeper, omdat we met Hayley zeker zijn van een paar topreddingen. Finn neemt de aftrap, maar al snel komt de bal in de voeten van Vogido, waardoor Hayley haar eerste redding moet maken, en dat doet ze! Vlak daarna komt een mooie actie van Thijmen, maar het is Finn die het eerste doelpunt maakt!! 1-0 voor VIOD. Normaal is met een eerste doelpunt de meeste spanning eraf, maar vandaag is dat anders. Toch blijven de jongens gelukkig goed (samen) spelen.

 

Het veld naast ons heeft het inmiddels ook aangedurfd om wat rook te verspreiden over het veld, als er één schaap over de dam is……. Dit keer helaas geen rood-zwart, maar een heleboel groen.

 

Iedereen is super fanatiek, niet alleen VIOD maar ook Vogido. De spanning is om te snijden, want voor beide teams staat veel op het spel: de gouden plak. De jongens van Vogido zijn niet groot, maar wij weten als geen ander dat dat niets zegt!

Dinzer maakt een sliding, volgens de supporters aan de zijlijn is de sliding duidelijk op de bal, maar de scheids geeft een vrije trap… en die zit er in! De bal wordt hoog in de hoek geschoten waardoor Hayley er niet bij kan. 1-1 is hierdoor de stand.

Time out

Met een 1-1 stand na de eerste time out is het dus erg spannend! Weer begint Vogido met de eerste echte aanval, maar weer staat daar onze Hayley op precies de juiste plek. Tom, Finn en Quinn krijgen samen een hele mooie kans, maar de bal gaat er helaas niet in.  Achterin staan Dinzer en Thijmen goed te verdedigen, waardoor ook Vogido geen echte kansen krijgt. Vogido speelt veel met zijn allen voorin en zo komt het dat er soms geen verdediging is, Tom en Quinn staan ineens alleen voorin. Tom schiet de bal richting het doel, maar ooooh de keeper tikt de bal net over!

De scheids doet het erg goed, maar ziet wel een paar handsballen van Vogido door de vingers. Als er voor de vierde keer hands wordt gemaakt besluit de scheids toch maar een vrije trap te geven. Thijmen neemt hem, hij schiet de bal naar Tom, tikt Tom de bal terug naar Thijmen? Nee hij doet t zelf, en…… goal!!! We staan weer voor, het is 2-1 voor VIOD!

Helaas volgt daarna al heel snel een afstandsschot van Vogido, wederom komt de bal in de bovenhoek waardoor Hayley kansloos is en het weer een gelijke stand wordt: 2-2.
Net voor de rust komt er nog een mooie aanval van Tom, Thijmen en Quinn maar die keeper is te goed en heeft de bal. Nog een goede verdedigingsactie van Jisse waardoor de stand in de pauze 2-2 blijft.

Pauze

Wat een spannende finale, 2-2 is de stand na de pauze. En daar gaan we weer… Vogido heeft van keeper gewisseld, dit kan mogelijk goed uitpakken voor VIOD, want de keeper van voor de pauze was echt heel erg goed!
De eerste kans is voor Finn, na een schot Tom, maar helaas. De spanning neemt toe waardoor hij recht in de handen van de keeper schiet. Dan maakt een speler van Vogido een overtreding op Tom. Een vrije trap voor VIOD…. lukt het ons ook om deze bal ineens in het doel te schieten? Nou, bijna, maar doordat de bal nog net van richting wordt veranderd door een eigen speler van Vogido komt de bal wel in het doel: 3-2!!
Er komen steeds meer kansen voor VIOD. Thomas en Thijmen doen samen een goed 1-2-tje, maar de bal komt helaas in het zijnet. Ineens komt Vogido met een aantal aanvallen. De eerste aanval is een redding van Hayley, maar ook daarna werkt Hayley de bal nog even 2 keer vakkundig uit het doel!

 

Time out
De laatste 10 minuten gaan zo beginnen. Vogido wisselt weer terug van keeper. Zou dit werken? Zouden ze hiermee VIOD met hun 3-2 voorsprong toch nog kunnen verslaan. De eerste kans is weer voor Finn, maar helaas gaat de bal er niet in. Daarna worden de ballen door Dinzer achterin onderschept, waardoor Vogido geen echte kans meer krijgt. In een duel valt Tom valt op z’n hand, het ziet er pijnlijk uit, maar hij wil niet van het veld af. Deze laatste  5 minuten zijn TE belangrijk. De spanning stijgt.
Finn krijgt een kans en komt alleen op de keeper af, maar de bal komt in het zijnet. Bij de volgend aanval houdt Quinn de bal net van de achterlijn van Vogido en speelt de bal naar Thijmen. Thijmen neemt de bal aan en schiet hem supermooi in de kruising: 4-2!!!

Nog een paar minuten te gaan. Je zou zeggen dat de beker nu wel gewonnen is, maar zoals we allemaal de afgelopen weken hebben mogen constateren, is niets zeker in het voetbal.

 

Maar…. bij de JO8-1 van VIOD gelukkig wel!

Thijmen maakt de overwinning definitief en scoort de 5-2!!! Met nog 1 minuut te gaan kan het aftellen beginnen……  60, 59, 58 …………. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…..
Beker winnaar KNVB District Oost 2018/2019!!!!!

En, wat hebben ze het verdient. Geknokt tot de laatste minuut!

 

Jisse, Hayley, Finn, Quinn, Tom, Thijmen, Thomas en Dinzer gefeliciteerd kanjers met deze topprestatie!

Bas, Richard, Kevin en Niels jullie ook gefeliciteerd en bedankt voor het coachen en trainen van deze toppers het afgelopen jaar!

Heb je ook een PERSBERICHT (PB) ? Insturen gaat via deze pagina