NIVO Sparta grijpt kampioenschap op volgepakte eigen sportpark De Watertoren (FOTOALBUM)

ZALTBOMMEL – Het moest van heel ver komen, maar Nivo Sparta is er zaterdag dan toch in geslaagd om de titel in de tweede klasse F binnen te hengelen. Een 1-1 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Zwaluwe was genoeg voor het eerste kampioenschap sinds het seizoen 2004-2005.

Nivo Sparta begon op een volgepakt eigen sportpark De Watertoren voortvarend. Een compleet salvo aan aanvallen werd in de eerste helft op het doel van Zwaluwe-doelman Wesley Dekkers afgevuurd, maar de thuisploeg slaagde er niet in om het net te vinden.

Al binnen het kwartier kreeg Willem Looijen op aangeven van Frenk Schaap een goede kans, maar Dekkers redde met de hand. Vijf minuten daarna wist Schaap zich knap vrij te draaien, om vervolgens naast te schieten. Aan de andere kant zorgde een schot van ruim 25 meter voor een collectieve hartverzakking op de tribune, maar de inzet van Thijs ’t Hooft ging over het doel van Rob Goesten.

Brutaal
Ook na rust dicteerde de thuisploeg. Toch was het Zwaluwe dat na tien minuten in de tweede helft brutaal de voorsprong nam. Een voorzet vanaf de linkerkant werd ineens op de pantoffel genomen door Wouter de Laat, die daarmee de 0-1 binnen schoot. Een mokerslag voor Nivo Sparta, dat een horrorscenario voor zich zag.

Desalniettemin bleef de ploeg van Theo de Boon onverstoord kansen creëren tegen de blauwe Zwaluwe-muur. Twintig minuten voor tijd wierp die aanvalsdrift dan toch eindelijk zijn vruchten af; een voorzet van Van Beekveld werd bij de tweede paal teruggekopt door Schaap, waarna Looijen de bevrijdende 1-1 binnen kon schieten. Sportpark De Watertoren explodeerde van opluchting en euforie.

In het vervolg van de tweede helft kwam Nivo Sparta zelf niet meer tot scoren, maar had het ook van Zwaluwe niets meer te duchten. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, waarbij burgemeester Peter Rehwinkel de kampioensschaal uitreikte.

Fotograaf: Marco Oomen

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE ALBUM